ZARON U NEPOZNATO

Video | Riječanin i svjetski rekorder napokon izašao iz mora – na Korzo: Petar Klovar govori o svojim zlatnim dostignućima!

Riječki Ocean trenutno je najuspješniji svjetski klub u ronilačkom sportu – Petar Klovar okitio se zlatom i svjetskim rekordom, Vitomir Maričić srebrom, a Sanda Delija broncom! Više u video prilogu.

Petar Klovar na Svjetskom je prvenstvu u ronjenju na dah u Turskoj postavio je novi svjetski rekord – zaronio je na 132 metra dubine u jednom dahu!

Iza ovakvog rezultata stoji jako puno rada truda i odricanja. Treninzi su bili svakodnevni.

“Cijelu godinu smo se pripremali za natjecaje, stvarno smo dali sve od sebe. Uložili smo puno vremena, puno novca, truda, svega. Imali smo jako veliku potporu prijatelja, obitelji, od cure.”, kaže Petar Klovar, svjetski rekorder u ronjenju na dah za Kanal Ri.

Na svjetskom prvenstvu u turskom Kasu više od 140 natjecatelja odmjeravalo je snage u četiri discipline. Petar je pomeo jaku konkurenciju i ostvario svoj najdublji zaron.

“Rasporedi se tako da jedan dan obično bude voda dio treninga, kao što je more ili bazen. Može se u istom danu odraditi neki suhi trening kao teretana, znači jedan dan more, jedan dan suhi trening i onda uglavnom jedan dan odmora.”, otkriva svjetski rekorder.

Povijesni je to rezultat kojemu teži svaki ronilac iiza kojeg stoje godine rada.

I Vitomir Maričić je odličnim zaronom u istoj disciplini zaronio na 110 metara i zauzeo drugo mjesto i srebrnu medalju.

“Petar se spremao u ronjenju već skoro 5 godina a za ovaj konkretan rezultat oko godinu i pol, dvije tako da nije svakako preko noći. Jako mi je drago da mu se to sad isplatilo, jedna točka na i jedne sezone koja je bila stvarno sa jako puno uloženih sati.”, kaže Vitomir Maričić iz Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke.

Uz Petra i Vitomira, brončanu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Sanda Delija. Rijeka se tako može pohvaliti činjenicom da trenutno ima u 5 sportaša prve ili druge olimpijske kategorije.

“Dakle uvjerljivo smo najmoćniji klub, rekao bih i na svijetu, i samo medalje iz našeg kluba su napravile to da je Hrvatska najuspješnija reprezentacija ove godine”, dodaje Vitomir Maričić.

Čestitke ovim Riječkim sportašima koji nakon nove godine kreću s baznim pripremama a već ih u veljači očekuje veliko bazensko natjecanje u Rijeci, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari