U KOLEKCIJI OD 300 MEDALJA

Video | Kostrena i Rijeka iznjedrili su svjetsku prvakinju u kickboxingu! Pogledajte kako Ana Jović (15) trenira i kako je došla do zlata

15-ogodišnja Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak nedavno je postala svjetska prvakinja. Ekipa Kanala Ri posjetila ju je na treningu. Više u video prilogu!

Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak, postala je nova svjetska prvakinja u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg u disciplini light contact. Mladoj sportašici ovo je još jedno odličje u kolekciji od više od 300 medalja i 30 pehara.

Sve ili ništa, tim se motom nova svjetska prvakinja u kickboxingu Ana Jović vodila prilikom posljednjeg napada na svoju suparnicu u finalnoj borbi svjetskog prvenstva.

“Definitivno je finale bilo najteže. Mislim, s razlogom se nalazimo u finalu, ali je bilo jako stresno i u zadnjoj sekundi sam okrenula rezultat i uspjela. Reakcije su bile ono, svi smo vrištali i… stvarno najbolji osjećaj na svijetu!”, prisjeća se Ana Jović, članica Kickboxing klub Sušak za Kanal Ri.

Svjetsko prvenstvno održalo se u talijanskom gradu Lido di Jesolo. Na natjecanju je nastupilo oko 2 i pol tisuće boraca iz 63 države. U kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg u disciplini light contact Ana je bila najbolja.

“U jednoj kategoriji sam imala 4 borbe i u drugoj sam imala 3 borbe. U jednoj kategoriji sam prva, to je light contact, a u drugoj kategoriji sam treća, to je point fighting.”, pojašnjava Ana.

Ana se za svjetsko prvenstvno pripremala sa svojim klubom Sušak ali i s bosanskohercegovačkom reprezentacijom.

“Imali smo ovdje pripreme, nekoliko puta svi zajedno, i iz Pule i iz drugih dijelova Hrvatske su dolazili na pripreme. Imali smo treninge svaki dan. Stvarno je bilo jako naporno, ali to se sve isplati uvijek.”, zlatna Ana.

Uz kickboxing, Ana se bavi još jednim borilačkim sportom.

“To je taekwondo. Ima razlika, zato što je olimpjiski sport u vtf, to je s oklopima. No mi radimo itf, to je donekle slično. Ali nije u potpunosti još olimpijski sport. No imali smo jedno europsko prvenstvo, u Poreču se održalo. Na tome sam bila treća i to sam izgubila od Grkinje.”, prisjeća se Ana.

Ana je ljubav prema borilačkim sportovima otrkila prije 8 godina.

“Još u osnovnoj, kad sam bila u 2. razredu. Trčali smo i moj tata je pričao s prijateljem i spomenuo da njegova djeca treniraju kickboxing i tako sam ja počela.”, kaže Ana.

U dva navrata Ana je ponijela titulu europske prvakinje u light contactu, a u travnju ove godine Općina Kostrena proglasila ju je najuspješnijom kostrenskom sportašicom do 18 godina, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari