Riječanin Mateo Pejić viceprvak Europe! Večeras svečano dočekan u Boksačkom klubu King

Foto: Facebook

Pejić je ostvario veličanstven uspjeh superiorno pobijedivši u polufinalu suparnika iz Irske

Sjajni hrvatski reprezentativac Mateo Pejić plasirao se u finale kategorije do 76 kg na Europskom kadetskom prvenstvu u Gruziji

– Prezadovoljni smo ovo je sjajan uspjeh za nas. Ovo su peta i šesta europska medalja ove godine za Hrvatsku. Imamo tri seniorske medalje, a ove dvije kadetske, koje će vjerujem biti i sjajnije, samo pokazuju da imamo i odličan podmladak u Lijepoj našoj – rekao je predsjednik saveza Bono Bošnjak na lijepe vijesti iz Tbilisija.

Pejić je u polufinalu krenuo silovito od samog početka. Irac Devlin Caolan jednostavno nije imao rješenja za njega. Nakon baraže udaraca našeg šakača, u drugoj je bilo prvo brojanje Ircu. Develin je u toj rundi mogao imati i još koje, ali je sudac pustio susret u treću rundu. I u posljednjoj rundi Mateo kreće punom snagom i nabija još jedno brojanje Devlinu i zasluženo slavi 5:0 na bodove (30:25, 30:26, 30:26, 30:26, 30:26).

Mateo Pejić u finalu je boksao s Ukrajincem Ilijom Pavlovim koji je ranije jednoglasno pobijedio Moldavca Talmazana. U finalu, prema općenitom mišljenju, Mateo je zakinut od sudaca pa je zlato otišlo u Ukrajinu. Mateo je već u prvoj rundi zadao dva točna pogotka, isto tako u trećoj rundi podijelio je nekoliko preciznih udaraca za sudačko odbrojavanje. Prema mišljenju svih iz njegove ekipe Mateo Pejić je pokraden a zlatna medalja mu je oteta.

No i ovako Pejić je ostvario veličanstven uspjeh. Dječak koji trenira boks od 1. razreda osnovne škole a u rujnu kreće u 8. razred OŠ Brajda borio se za zlatnu medalju na prvenstvu Europe.

Treba čestitati i njegovu timu, Richardu Zoranu Kralju i Hasanu Yousefu. Svečani doček Mateu Pejići priređen je večeras u Boksačkom klubu KING odnosno caffe baru Campetto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari