SUPERSPORT HNL

Rijeci samo bod u susretu s Varaždinom, nakon četvrtog remija u nizu na Rujevici zvone zvona na uzbunu

Iako s nekoliko bitnih promjena u momčadi, Bijeli su dobro ušli u utakmicu i relativno lako i brzo poveli golom Galešića u 14. minuti. Umjesto da na valu ranog vodstva nastave ‘mljeti’ suparnika, razina igre domaće momčadi naglo je opala

RIJEKA – VARAŽDIN 1:1 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 11. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Gledatelja: 3827.

Strijelci: 1:0 Galešić (14), 1:1 Šego (31, 11m)

RIJEKA: Zlomislić, Galešić, Majstorović, Radeljić (od 46’ Smolčić), Čabraja (od 82’ Butić), Petrovič (od 46’ Selahi), Pašalić, Janković, Fruk, Rukavina (od 61’ Gojak), Dogan (od 46’ Perica).

VARAŽDIN: Zelenika, Ba, Nekić, Poldrugač (od 70’ Dabro), Šego, Mitrovski, Mamić, Maglica, Marina, Latković (od 74’ Škaričić), Alić (od 89’ Tepšić).

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Varaždina (1:1) u 11. kolu SuperSport HNL-a. 

Nakon tri uzastopna remija u prvenstvrnim utakmicama, činilo se da je Varaždin idealan suparnik za vraćanje Rijeke na pobjedničke staze. No nešto se pitalo i Varaždince.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je povela rano, već u 14. minuti. Bila je to akcija Rijeke preko desne strane gdje su kombinirali Pašalić i Fruk. Ovaj potonji je dao povratnu loptu Galešiću koji je lijevom, ‘slabijom’ nogom iz voleja pogodio bliži kut.

Nažalost, vodstvo Rijeke trajalo je samo 16 minuta. Nakon vodećeg pogotka Bijelih Varaždin je bio taj koji se probudio. Imala je Rijeka još dva udarca Čabraje s distance i Pašalića glavom koji nisu bili (pre)veliki izazov za Zeleniku, ali Varaždin je bio taj koji je imao inicijativu i dolazio pred kazneni prostor Rijeke. Jedna takva situacija, praktički ni iz čega, rezultirala je kaznenim udarcem za Varaždin.

U 31. minuti Šego je iz neposredne blizine pogodio u ruku Petroviča a sudac Dadić je pokazao na kazneni udarac. SigurAN izvođač najstrože kazne bio je Šego.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Koliko je trener Rijeke Radomir Đalović bio zadovoljan igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu vidjelo se i po tome što je odmah na početku drugog dijela utakmice napravio čak tri izmjene. Prvi puta od prve minute zaigrao je napadač Dogan no osim velike borbenosti – ostao je bez učinka pa ga je zamijenio Perica. Petroviča je zamijenio Selahi a neočekivano nesigurnog Radeljića – Smolčić. U 61. minuti umjesto Rukavine ušao je Gojak.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bijeli su s velikim htijenjem i željom za pobjedom ušli u drugo poluvrijeme, međutim i Varaždinci su se pokazali kao itekako tvrd orah, ne dozvoljavajući Bijelima premoć na sredini terena, gradeći iz tog dijela igrališta i izgledne prilike za kontranapade.

U 53. minuti Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca na prvu vratnicu gdje se ubacio Janković i iz voleja pucao pored gola. Bio je to period agilnije igre Bijelih pa smo samo četiri minute kasnije vidjeli i sjajan prodor Pašalića po desnoj strani. Nakon povratne lopte Perica je sa sedam osam metara odlično pucao, ali lopta je pogodila u glavu Ba i odbila se u korner.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 60. minuti ponovno smo vidjeli agilnog Pericu. Selahi je ubačajem tražio Pericu koji se dobro ubacio, ali nije dovoljno skrenuo loptu glavom da bi prevario Zeleniku. U 65. minuti Šego je pogriješio i proigrao Pericu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je išao ravno u Zeleniku.

U 81. minuti Čabraja je s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu, Smolčić je lijepo skočio ali je udarcem glavom poslao loptu pored gola.

Rijeka je do kraja tražila pogodak, ali nedostajalo je snage i kreacije da bi se ozbiljnije ugostilo organizirane goste koji su zasluženo osvojili bod i potvrdili visoku poziciju na ljestvici.

Bijeli su ostvarili četvrti uzastopni remi u utakmici u kojoj je nedostajalo napadačkog impulsa da bi kvalitetnije ugrozili goste i vratili se na pobjednički kolosijek kada je riječ o prvenstvenim utakmicama.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari