SJAJAN USPJEH! Mladi „Primorjaš“ Lovro Paparić s hrvatskom U-18 reprezentacijom u finalu SP u vaterpolu!

Hrvatska juniorska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva U-18 u Podgorici. U polufinalu naši mladići su pobijedili Mađarsku rezultatom 21:17 (6:6, 6:4, 6:4, 3:3).

U neizvjesnoj prvoj četvrtini prvi su se odvojili Mađari (6:4), ali u na kraju prve i početkom druče četvrtini izabranici Joška Krekovića napravili su seriju od 5:0 te su prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja.

Neizvjesno je bilo u trećoj četvrtini kad su se Mađari približili na samo 2 gola zaostatke, ali još je veća opasnost prijetila što smo, zbog tri isključenja, ostali bez Biljake, Lazića i Pejkovića koji su do tada bili naši najbolji pojedinci.

Međutim, baš ta isključenja, kao da su još više motivirala naše igrače koji su do kraja odigrali jako pametno, bez nepotrebnih isključenja, te utakmicu odveli u mirnu završnicu.

Hrvatska će u subotu u 21,00 sat u finalu 3. Svjetskog prvenstva za mlade igrati protiv domaćina.

Finale za Hrvatsku su izborili Podrug, Herceg (2), Kreković, Valečić, Butić (3), Merčep (5), Pejković (3), Lazić (4), Paparić (2), Biljaka (2) i Bratim.

Hrvatska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv domaćina. Finale je na rasporedu u subotu u 21 sat.

Crna Gora u drugom polufinalu slavila je rezultatom 11:10. U neizvjesnoj utakmici junakom se pokazao vratar Tešanović koji je u zadnjoj sekundi obranio čisti zicer Bavieri. Crna Gora na ovom prvenstvu ima 4 pobjede i jednu neriješenu utakmicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari