RIJEKA GOLIJADOM U 3. PRETKOLO LIGE PRVAKA Nedorasli Velšani tek „predjelo“ za poslasticu sezone – Red Bull Salzburg!

Strpljivom i mudrom igrom, bez prevelikog utroška energije u prvom poluvremenu, Bijeli su uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka s The New Saintsima nakon golijade u drugom dijelu priveli kraju s mislima na – subotnji ogled s Rudešom

THE NEW SAINTS – RIJEKA 1:5 (0:1)

OSWESTRY – Park Hall Oswestry. Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka. Gledatelja 1500. Sudac: Georghi Kabakov (Bugarska)

Strijelci: Matei (41), Gavranović (54, 79), Gorgon (61), Ristovski (63), Cieslewitz (68)

THE NEW SAINTS: Harrison – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce, Brobbel, Edwards, Routledge, Mullan, Quigley, Fletcher

RIJEKA: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Žuta – Mišić, Bradarić – Vešović (Gavranović, 51), Matei, Gorgon (Črnic, 67) – Heber (Đoković (63)

Navijači Rijeke mogu početi slagati aranžmane za put u Salzburg jer će se HNK Rijeka upravo s Red Bull Salzburgom sastati u utakmicama 3. pretkola Lige prvaka. Ako je i postojala neka mini-minimalna dvojba o ishodu susreta, sve je razriješio Florentin Matei lijepim dvostrukim proigravanjem s Heberom u 41. minuti nakon čega se gotovo ušetao s loptom u vrata. Sve nakon toga preraslo je u pucački trening napadača Rijeke kojeg su oduševljeno uživo pratili i pripadnici Armade, njih više desetaka koji su se odlučili na dalek put kako bi podržali svoje ljubimce i na sjeveru Europe.

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka igraju se 25/26. srpnja, a uzvrati 1/2. kolovoza. Riječani će u prvoj utakmici gostovati u Salzburgu, a uzvrat igrati pred do kraja ispunjenom Rujevicom, što bi nakraju mogla biti, nadamo se, i prevaga u tom dvoboju na našu stranu.

O prvom poluvremenu večerašnje utakmice nema se zapravo bogznašto reći. Nalikovalo je to tek malo ozbiljnijem treningu pred subotnji susret Riječana s novim prvoligašem Rudešom na Rujevici. Stoposto smo sigurni da će ta utakmica biti puno, puno zanimljivija od večerašnje u kojoj su Velšani – suprotno najavama – ponovno stali u blok ispred svog vratara, niti ne pomišljajući krenuti prema Simonu Slugi s nešto više ambicija, oslanjajući se tek na možebitni „trenutak inspiracije“ visokog napadača Quigleya koji pak nije takva klasa da ga riječki braniči nakraju ne bi strpali „u mali džep“.

Nakon „uspavanke“ većim dijelom prvoga poluvremena rezultat je s početnih 0:0 pomaknuo onaj od kojeg smo se to i najviše nadali – Florentin Matei koji bi mogao biti najveće pojačanje Rijeke ove sezone ako dokraja „proigra“, onako kako to pokazuje na treninzima i u trenucima inspiracije na nekim utakmicama.

Početkom drugog poluvremena, u 54. minuti vodstvo Rijeke povisio je Gavranović koji je ušao u igru u 51. minuti umjesto Vešovića kojeg je Kek želio poštediti nepotrebnog napora. Jednu dubinsku loptu na ivicu šesnaesterca uputio mu je Bradarić, Gavranović je lijepo primio loptu, znalački se zagradio, predriblao presporog braniča i matirao Harrisona udarcem po (umjetnoj) travi uz vratarevu bližu vratnicu.

Velšani su tu potpuno „pukli“ pa je golijadu nastavio Grogon u 61. minuti prekrasnim udarcem s 15-tak metara nakon asistencije Ristovskog. U 63. minuti gol je odlučio postići i Ristovski, ušao je poput bzog vlaka s desne strane iza leđa obrane Velšana i iz blizine snažnim udarcem „probio“ Harrisona.

U 68. minuti i počasni gol za domaće. Matei na desnoj strani velškog napda nije ozbiljno shvatio i ispratio Mullana koji je nakon nezaustavljivog trka gotovo s korner linije loptu ubacio na 16 metara gdje ju je dočekao Cieslewitz te smirenim i odmjerenim, plasiranim udarcem svladao nemoćnog Slugu.

U 79. minuti Mišić je sjajno proigrao Bradarića koji je izbjegao zaleđe i zatim nesebično dodao za Gavranovića kojem je preostalo samo gurnuti loptu u praznu mrežu. Potpuni potop nemoćnih i nedoraslih domaćina!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari