RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 Pobjedom na kraju sezone Bijeli počeli pripreme za još uspješniju sljedeću!

RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 36. kola MaxTV Prve lige. Sudac Goran Gabrilo (Split). Gledatelja. 2500.

Strijelci: Vešović (31), Brezovec (52)

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Samardžić, Mitrović, Zuta, Brezovec (Diyoke, 58), Maleš, Vešović (Rebernik, 88), Vizinger (Tomasov, 63), Bezjak, Balaj

ISTRA 1961 – Brkić – Gojković, Vuković (Svraka, 39), Đurić, Matheus, Mišić, Zlomislić, Repić, Hadžić, Heister, Trojak

Igrači Rijeke sezonu su zaključili rutinskom pobjedom protiv Istre 1961 u utakmici svečarskog tona jer će se cjelokupni prihod od ulaznica usmjeriti u grad-heroj Vukovar, za obnovu Vuovarskog tornja. Bijeli su odigrali koliko je bilo potrebno za pobjedu, postigli nekoliko lijepih golova, a na uobičajeno visokoj razini bila je i Armada koja je nedavno proslavila 29. rođendan.

Kune će u Vukovar, a Riječani već sutra započinju slaganje momčadi i pripreme za novu prvenstvenu odnosno euro-sezonu od koje – htjeli to ili ne htjeli priznati – ipak svi očekujemo mnogo.

„Vječan ko narod ponosno stoji!
Vukovar grad heroj“

Transparentom s ovim natpisom Armada je odmah na početku utakmice još jednom javno izrazila podršku gradu heroju a posebno donatorskoj akciji za Vukovarski vodotoranj kojoj se pridružila i HNK Rijeka.

Varga, doviđenja!

Posljednja ovosezonska prvenstvena utakmica počela je u svečarskom tonu: riječka publika srdačno se oprostila od Ivana Vargića koji nije bio u kadru za ovu utakmicu, a od sljedeće sezone igrat će u rimskom Laziju. Vargić je s jednom sjajnom generacijom Rijeke odigrao neke od najuspješnijih sezona u povijesti riječkog prvoligaša, u Rijekinom dresu dosegnuo je i status hrvatskog reprezentativca. Zbog svega toga riječka publika će mu bez imalo krzmanja oprostiti onih nekoliko krivih procjena na visoke ubačaje koji su njegovu momčad stajale golova u mreži – odlične Vargine partije neusporedivo odskaču iznad nad tih nekoliko grešaka ili „blackouta“ od kojih valjda nijedan vratar na svijetu nije imun, pa i oni za koje smo mislili da su bezgrešni (npr. Nijemac Neuer).

IMG_1110

Počasni početni udarac na utakmici izveo je Emil Pernar, jedan od inicijatora i moderatora donatorske akcije kojom se cjelokupan prihod od ove utakmice usmjerava prema gradu Vukovaru, odnosno obnovi Vukovarskog vodotornja, simbola opstojnosti toga grada.

IMG_1117

Utakmica bez ikakvog rezultatskog značaja a kamoli imperativa jer je Rijeka odavno „zacementirana“ na drugom mjestu prvenstvene ljestvice a Istra 1961 igrat će kvalifikacijski ogled za ostanak u MaxTV Prvoj ligi počela je umalo rezultatski kobno po Bijele – već u drugoj minuti Mišić je ubacio loptu s desne strane a Repić je nekako ostao nebranjen na par metara od Prskalovih vratiju – ostalo mu je samo gurnuti loptu u praznu mrežu, ali pogodio je – stativu!

IMG_1119

No to je bilo i gotovo sve (osim 9. minute i prilike Matheusa Da Silve!) što su igrači Istre napravili prema naprijed u prvom poluvremenu. Utakmicu su pod svoju kontrolu otada preuzeli Riječani, i akcije prema Brkićevu golu nizale su se kao na tekućoj traci, uglavnom preko desne strane na kojoj je „ordinirao“ poslovično ofanzivno orijentirani i rastrčani Ristovski.

Upravo je Ristovski u 25. minuti krasnom solo-minijaturom zaprijetio Brkiću – ušao je u šesnaesterac iz drugog plana, riješio se pratnje, ali njegov vrlo dobar prizemni udarac lijevom nogom (!) ukrotio je Brkić.

IMG_1124

Nedugo potom Bijeli ipak dolaze u vodstvo – Brezovec je izveo slobodan udarac, Vešović je bio najviši i najsnalažljiviji u skoku te udarcem glavom zatresao mrežu.

Bijeli su i prije i poslije toga imali još šansi – Samardžić glavom u 3. , Vizinger lijepim udarcem s 20 metara u 13. Bezjak u 27. nepreciznim udarcem s desne strane na rubu šesnaesterca, Maleš u 29. udarcem s 30 metara, i ponovno Vizinger u sudačkoj nadoknadi prvog dijela utakmice kada su Brkić i obrana Istre pogriješili, no mladi Rijekin napadač nije uspio ubaciti loptu u nebranjenu mrežu.

IMG_1120

U drugo poluvrijeme ušlo se uz zvuke Lovranske limene glazbe, a i situacija na terenu nije se puno mijenjala – Bijeli su ponovno bili nadmoćni, a Istrijani u obrambenom bloku vrebali na kontru koju – nisu dočekali. Maleš ponovno dalekometnim udarcem testira Brkića u 48. minuti.

Maleš je najrazigraniji Bijeli, samo dvije minute kasnije ulazi u nekoliko driblinga, a obrana Istre ruši ga na samom rubu svog kaznenog prostora slijeva.

Slobodan udarac izvodi Brezovec, majstorski prebacuje živi zid i pogađa poluvisoko uz samu Brkićevu desnu vratnicu, neuhvatljivo za gostujućeg vratara. Majstorski zgoditak, i to je 2:0 za Riječane! Utakmica se nakon toga mogla još ležernije razviti u poslasticu za gledatelje, da ne kažemo – egzibiciju Bijelih, što je i uslijedilo pa je riječka publika do kraja utakmice mogla uživati u nizu napadačkih akcija Bijelih.

Do nove sezone je dugo, u međuvremenu ćemo odgledati i Europsko prvenstvo u Francuskoj, i sigurni smo da će riječki ljubitelji nogometa u kratkim rukavima nestrpljivo pohrliti na kolovošku premijeru nove euro-sezone Bijelih!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari