DANAS UTAKMICA POSEBNOG ZNAČAJA: Prihod za obnovu Vukovarskog vodotornja, oproštaj Ivana Vargića

Foto. HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion HNK Rijeka, 17 sati) dočekuju Istru 1961 u utakmici posljednjeg, 36. kola, MAXtv Prve lige.

Utakmica je to bez rezultatskog imperativa pošto je Rijeka osigurala drugo mjesto, a Istra 1961 će u dodatne kvalifikacije za ostanak.

Prihod od utakmice ići će za obnovu Vukovarskog vodotornja, a to će ujedno biti i oproštajna utakmica Ivana Vargića koji neće biti u konkurenciji za sastav.

– Ovo je jedna utakmica posebnog značaja. Plemenita ideja koja se izdiže iznad same utakmice i sigurno je da je veliko zadovoljstvo da ćemo moći prisustvovati jednoj takvoj utakmici. Naravno da nas zanima rezultat, a jedini cilj je pobjeda, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Vargić nije u kadru

Na posljednjoj konferenciji za novinare bio je i Ivan Vargić koji će karijeru nastaviti u dresu Lazija.

– Priča Ivana Vargića je primjer mladim igračima. Nama je velika čast na način na koji odlazi. U kadru s utakmicom za Istru 1961 su Andrej Prskalo i Ivan Nevistić, a Ivanu Vargiću i s moje strane jedno veliko hvala, rekao je Kek.

Vargić se zahvalio svima u klubu koji su bili uz njega proteklih godina.

– Hvala svima, od čistačica koje su se brinule da svlačionice budu čiste, preko fizioterapeuta, ekonoma, trenera, suigrača bez kojih se ne bi dogodio ovaj transfer. Hvala ljudima iz kluba koji su uvijek bili uz nas u dobrim i lošim situacijama. Nadam se da ću se jednog dana vratiti ovdje, ustvrdio je Ivan Vargić.

Nakon konferencije za medije radna zajednica HNK Rijeka malim znakom pažnje oprostila se od Ivana Vargića, čovjeka vedrog duha, pozitivne energije i zaraznog osmijeha.

Vargić neće biti u sastavu za posljednju utakmicu protiv Istre 1961. Matjaž Kek, trener Rijeke, najavio je da su u konkurenciji Andrej Prskalo i Ivan Nevistić.

– Nametnuo sam se na treninzima kao lijevi bočni, rekao je Vargić kroz smijeh na što se nadovezao Kek.

– Da budemo pošteni do kraja, nisi se nametnuo, uzvratio je Kek kroz smijeh.

Iz HNK Rijeke Ivanu Varhiću zahvaljuju na svemu što je napravio za klub u proteklih nekoliko godina i žele mu puno uspjeha u nastavku karijere u Laziju, prenose mrežne sgranice HNK Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari