PRVA HNL

Galerija | Rijeka izgubila na gostovanju kod Lokomotive, sve oči uprte u finale Kupa Hrvatske

U posljednjoj utakmici 31. kola Prve HNL Lokomotiva je kao domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Rijeku sa 2-1 (1-0)

LOKOMOTIVA – RIJEKA 2:1 (1:0)

ZAGREB – Stadion u Krnjačevićevoj. Utakmica 31. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Dario Bel (Osijek), Gledatelja: 500.

Strijelci: 1:0 Stojković (38), 2:0 Kačavenda (46), 2:1 Drmić (90)

LOKOMOTIVA: Nevistić – Cipetić, Mersinaj, Soldo, Miličević, Marić, Cokaj, Aliyu, Kačavenda, Stojković, Kulenović.

RIJEKA: Labrović – Solano, Velkovski, Smolčić, Vukčević, Gnezda Čerin, Lepinjica, Selahi, Murić, Abass, Drmić.

Nogometaši Rijeke nakon nekoliko (neočekivanih) posrtaja u posljednjim prvenstvenim utakmicama – nakon kojih su izgubili realne šanse za borbu za sam vrh prvenstvene ljestvice – mislima su, očito, negdje drugdje. Nadamo se – na finalu Kupa Hrvatske gdje će se za trofej u Splitu 26. svibnja boriti s domaćim Hajdukom!

Ne možemo drugačije protumačiti još jednu prilično besciljnu prezentaciju bijelih na travnjaku. Igrači Rijeke su pokušavali i u ovoj utakmici, bilo je tu i nešto trke i borbenosti, ali kao da u glavama nema niti vodilje – zašto bi trebalo i kako bi trebalo pobijediti i uzeti bodove kada ti bodovi RIjeci zapravo ne donose nikakav bitan pomak, ni gore ni dolje, na prvenstvenoj ljestvici.

Takvu situaciju u riječkim redovima raširenih ruku dočekali su igraši Lokomotive koji su večeras u Krnjačevićevoj (pre)lako došli do pobjede. Golovi odluke postignuti su na kraju prvog i početku drugog poluvremena, taman u pravi tren da zadaju dodatni psihološki udarac igračima Rijeke.

U 38. minuti Stojković je odlično pogodio s 25 metara, dok je u 46. minuti Kačavenda je poentirao glavom nakon ubačaja iz kuta.

Dojam je ‘kozmetički popravio gol Drmića u 90. minuti. Najbolji strijelac Rijeke je dobio jedn zračni duel, smirio loptu i poentirao.

Peta Lokomotiva sada ima 43 boda, tri više od šeste Gorice, ali i 12 manje od četvrte Rijeke.

Na vrhu je Dinamo sa 66 bodova, dva manje uz utakmicu više ima drugi Osijek, dok je treći Hajduk sa 59 bodova.

Bijelima ostaje da korektno odigraju posljednje utakmice u 1. HNL i da daju sve od sebe kako bi u Splitu Hajduku ‘pred nosom’ uzeli trofej. Učine li to, sve drugo bit će zaboravljeno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari