VELIKA POBJEDA

VREMEPLOV Cro Copov K-1 debi za pamćenje! Nemilosrdno prebio francuskog velikana i započeo put prema svjetskom vrhu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom cijelog meča je dominirao, a u drugoj rundi je srušio čvrstog Francuza

Mirko Cro Cop neiscrpna je inspiracija borcima diljem svijeta zbog načina na koji je došao do svog legendarnog statusa. Čvrsti Vinkovčanin ubojitog high kicka tijekom svoje dva desetljeća duge karijere pobjeđivao je brojne legende ovog sporta.

“Desna noga – bolnica, lijeva – grobnica”, krilatica je pod kojom su ga pamtili ljubitelji borilačkih vještina od Amerike preko Europe do Japana, a snagu njegovih udaraca su osjetile na svojoj koži ikone poput Marka Hunta, Wanderlei Silve i mnogih drugih.

Iako je to iz današnje perspektive teško zamisliti, Mirko je jednom, doduše davno, bio mlad i nepoznat borac koji je u očima mnogih bio tek jedan u nizu.

Legendarni Francuz nije znao što ga je snašlo

Njegov debi u K-1 dogodio se 1996. godine kada se 22-godišnji Cro Cop našao lice u lice s Jeromeom Le Bannerom, jednim od najboljih boraca tog vremena i velikanom ovog sporta.

Le Banner je bio strah i trepet za konkurenciju i nedvojbeno je bio golemi favorit u ovom dvoboju. Malo tko je vjerovao da će tada golobradi Filipović dočekati kraj dvoboja na nogama no Mirko je imao drugačije planove.

Tijekom cijelog meča je dominirao, a u drugoj rundi je srušio čvrstog Francuza. Le Banner se ipak pridigao iz nokdauna no Cro Cop je naposljetku pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca te prošao u daljnje natjecanje.

U sljedećem krugu se Mirko Filipović suočio s još jednom legendom borilačkih vještina, Ernestom Hoostom. Hoost je u to vrijeme bio na vrhuncu svoje karijere te je porazio mlađahnog Vinkovčanina no bilo je jasno da je Hrvatska dobila nasljednika Branka Cikatića, piše RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari