SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka izgubila od Dinama i svejedno slavi: Prolazak u Europu je osiguran!

Rasterećeni rezultatskog imperativa, nogometaši Rijeke pred do kraja ispunjenim tribinama Rujevice ipak nisu uspjeli izboriti bodove u susretu s novim-starim prvakom Hrvatske. Bio bi to šlag na sve ono što su trener Jakirović i bijeli uspjeli napraviti ovog proljeća, no i ovako Riječani imaju razloga za slavlje – izboren je ulazak u europska natjecanja

RIJEKA – DINAMO 1:2 (0:1)

RIJEKA -Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 35.kola SuperSport HNL. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 8191.

Strijelci: 0:1 Ivanušec (44), 0:2 Moharrami (63), 1:2 Antonio Marin (90)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Mitrović, Dilaver, Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Djouahra, Frigan

DINAMO: Livaković – Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Ljubičić, Mišić, Špikić, Baturina, Bulat, Ivanušec, Petković.

Srećom, rezultati utakmica odigranih ranije u ovom pretposljednjem prvenstvenom kolu išli su na ruku bijelima tako da ovaj rezultatski posrtaj na kraju uspješne polusezone neće prouzročiti veću štetu. Čak ni na tribinama nije bilo (pre)velikog nezadovoljstva i razočaranja…

Foto. Hrvoje Skočić/Riportal

Jer, podsjetimo, tijekom prvog, jesenskog dijela sezone, Rijeka je igrala toliko loše da su mnogi navijači bijelih strahovali i od ispadanja u niži rang natjecanja! Uprava je tada povukla najbolji potez i za trenera dovela dokazanog Sergej Jakirovića koji je preporodio bijele koji su napokon počeli nizati pozitivne rezultate i uzimati bodove. Upravo to je večeras istakla i Armada koja je tijekom prvog poluvremena predstavila još jednu spektakularnu koreografiju, transparente sa rezultatima svih ovosezonskih utakmica bijelih te onaj najveći transparent s natpisom: ‘Vratili smo našu Rijeku!’.

Počelo je čvrsto i zatvoreno na obje strane, no u prvih pola sata nije bilo nekih velikih prilika. Možda tek jedna pred vratima prvaka. Andrija Vukčević je u 21. minuti pucao iskosa, ali je zatresao mrežu s vanjske strane.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 35. minuti kada je Dario Špikić izašao ispred Nediljka Labrovića, ali je golman Rijeke sjajno obranio. 

Prilično izjednačeno prvo poluvrijeme zaključio je Ivanušec eurogolom: u 44.minuti nakon ‘prebrojavanja’ na liniji šesnaesterca lopta je došla do Ivanušeca koji je imao dovoljno vremena naciljati i lijepo pogoditi gornji lijevi kut nemoćnog vratara Labrovića.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon mirnijeg početka drugog dijela, prvu priliku imali su gosti u 57. minuti. Bruno Petković je pucao sa 20-ak metara, ali je Labrović sjajno obranio. Kada je u 63. minuti Moharrami nakon malonogometne akcije u petercu domaćih zabio pod prečku bilo je jasno da će se bijeli teško vratiti u utakmicu.

Korak do gola Rijeka je bila u 65. minuti, Matija Frigan je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Livaković bio spreman.

Bijeli su pokušali sve, i postigli pogodak ipak malo prekasno, u 90. minuti. Frigan je pobjegao Ristovskom, njegov udarac obranio je Livaković, a Marin je natrčao i poentirao!

Uskoro opširnije…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari