SUPERSPORT HNL

Rijeka na Rujevici rutinski pobijedila Slaven Belupo u posljednjoj utakmici ove sezone. Janković trostruki strijelac

U prvom dijelu utakmice posebno raspoložen bio je Obregon koji je postigao prvi a inicirao drugi pogodak Bijelih. Potom je konce realizacije preuzeo Niko Janković koji je do kraja utakmice postigao tri pogotka

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 4:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 36. kola Supersport HNL-a. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Gledatelja: 4351.

Strijelci: 1:0 Obregon (18), 2:0 Janković (45), 3:0 Janković (62), 4:0 Janković (90+1)

RIJEKA: Zlomislić – Bogojević, Galešić, Radeljić, Čabraja – Selahi, Hodža – Janković, Fruk, Ivanović – Obregon

SLAVEN BELUPO: Jasenović – Jagušić, Liber, Kajmakov, Krušelj, Štrkalj, Šuto, Štefulj, Međimorec, Boras, Jelić Balta.

Rijeka je na dostojanstven način ispratila sezonu u kojoj je dugo figurirala kao glavni kandidat za osvajanje prvenstva i Kupa (trener Sopić je prije otprilike mjesec dana izjavio: “Vjerojatno ćemo uzeti sve”) a na kraju se morala zadovoljiti s dva druga mjesta. Bijeli su rezultatski posustali u najvažnijem dijelu sezone, u njenoj samoj završnici, no od uvijek vjernih navijača na Rujevici momčad se ipak danas oprostila rutinskom pobjedom.

Prije početka utakmice šestorica igrača Rijeke dobila su Trofej Nogometaš kao članovi ‘idealnih 11’ HNL-a. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Oslabljene Koprivničance Riječani su dočekali bez Pjace, Pašalića i Labrovića koje je Sopić poštedio sudjelovanja u zadnjem susretu sezone zbog njihovih reprezentativnih obaveza. Sva trojica se priključuju Dalićevoj trupi koja već sutra kreće s pripremama za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. No i takva Rijeka kvalitetom se izdvaja od silno mlade momčadi Slaven Belupa što su Bijeli pokazali već u prvom poluvremenu gdje su bez vidljivo većeg napora kontrolirali susret (posjed lopte oko 70 posto) i postigli dva pogotka gdje za oba možemo najveće zasluge pripisati Obregonu.

Bijeli su ozbiljno zaprijetili već u 4. minuti kada je Bogojević ubacio s desne strane, obrana Slaven Belupa odbila je loptu na vrh kaznenog prostora odakle je Fruk potegao isprve, ali njegov udarac odsjeo je na gredi.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 10. minuti pokušali su gosti. Caimacov je potegao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, zamalo preko Zlomislićevog gola.

Samo minutu kasnije Rijeka je povela, ali umiješao se VAR. Ivanović je ubacio s desne strane, obrana Slaven Belupa odbila loptu samo do Obregona koji je sa sedam, osam metara matirao Jesenovića. Ipak, nakon VAR provjere poništen je pogodak.

Rijeka je povela u 18. minuti. Bila je to prekrasna akcija Ivanovića, Obregona i Hodže koja je rezultirala sjajno pripremljenim udarcem za Kolumbijca koji je s desetak metara sigurno poentirao.

Još jedan ozbiljan pokušaj gostiju vidjeli smo u 40. minuti. Caimacov je bio u obećavajućoj situaciji ispred Zlomislića pa tražio Šutu, ali obrana Rijeke uspjela je otkloniti opasnost.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 43. minuti Bogojević je pucao prema golu s više od 20 metara, ali lopta je otišla preko prečke.

I onda, na samom isteku prvog poluvremena, Rijeka je udvostručila svoju prednost. Obregon je ušao u kazneni prostor i pucao iskosa s desne strane, Jesenović odbio njegov pokušaj koji je pogodio Međimorca i pretvorio se u idealnu asistenciju Jankoviću koji je s dva metra lako poentirao.

U drugom poluvremenu nastavili se u sličnom ritmu pa smo brzo vidjeli i treću loptu u mreži nesigurnog gostujućeg vratara Jasenovića. Obregon i Hodža su lijepo kombinirali, lopta je po udarcu mladog reprezentativca od bloka odsjela na vratnici. Gostujući vratar nije ju uspio ukrotiti pa je uporni i snalažljivi Janković još jednom lako poentirao.

Dvoboj lišen rezultatske neizvjesnosti bio je idealna prilika za uvođenje i mladih snaga Rijeke pa je Sopić odmah nakon drugog Jankovićeva pogotka na teren poslao mladce Kitina i Butića. Dečki su ušli umjesto Obregona i Selahija a Šimunu Butiću ovo je i prvoligaški debi u dresu Rijeke.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

u 73. minuti Ivanović je bio u obećavajućoj situaciji, ali lopta je po njegovu udarcu iskosa s lijeve strane išao ravno u gostujućeg vratara. Odmah je uzvratio i Slaven Belupo preko Jagušića koji je s 20-ak metara pucao preko gola.

Deset minuta prije kraja utakmice u igru su ušla i nova dva debitanta u momčadi Rijeke. Umjesto Radeljića i Ivanovića na travnjak su ušli Roko Valinčić i Noel Jakac.

Točku na i u sudačkoj nadoknadi stavio je Niko Janković. Nakon lijepog kontranapada u kojem je sudjelovalo više mladih igrača RIjeke, Fruk je ubacio s desne strane, Janković natrčao na vrh peterca i postavio nogu za svoj treći pogodak.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari