'TROFEJ NOGOMETAŠ'

Rijeka u idealnoj momčadi HNL-a sa čak šest igrača, Modriću još jedno odličje

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Luka Modrić ponovno je proglašen najboljim hrvatskim nogometašem

Hrvatska udruga Nogometni sindikat objavila je nagrade Trofej nogometaš. U glasovanju je sudjelovalo 233 nogometaša i 30 trenera.

Ujedno je to i 12. dodjela te nagrade, a 12. put najboljim hrvatskim nogometašem ponovno je proglašen Luka Modrić. Ovoga su mu puta konkurenti bili Bruno Petković i Joško Gvardiol.

Petković ipak nije ostao zakinut. Proglašen je najboljim igračem HNL-a, a jedan je od četiri Dinamova igrača koji su uvršteni u top 11 sezone. Rijeka na tom popisu ima čak šest igrača, dok se za Osijek tu našao Ramon Mierez.

Titula najboljeg mladog igrača (U-21) pripala je Martinu Baturini, dok je njegov trener Sergej Jakirović proglašen najboljim trenerom HNL-a.

Najbolji vratar ove sezone je, naravno, Dominik Livaković, a najbolji igrač HMNL-a je Antonio Sekulić. Osijek je uz Miereza dobio i najbolju igračicu Prve HNLŽ Maju Joščak, ali i najbolji travnjak nalazi se u Osijeku na Opus Areni.

Najboljih 11 HNL-a u sezoni 2023./24.

Nediljko Labrović (HNK Rijeka)
Bruno Goda (HNK Rijeka)
Stjepan Radeljić (HNK Rijeka)
Niko Galešić (HNK Rijeka)
Stefan Ristovski (GNK Dinamo Zagreb)
Toni Fruk (HNK Rijeka)
Martin Baturina (GNK Dinamo Zagreb)
Josip Mišić (GNK Dinamo Zagreb)
Bruno Petković (GNK Dinamo Zagreb)
Marko Pjaca (HNK Rijeka)
Ramon Mierez (NK Osijek)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari