RIJEKA – OSIJEK 2:1 Riječani jači od svega – nova pobjeda unatoč neopravdano poništenom golu!

RIJEKA – OSIJEK 2:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 26. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 3736. Suci: Fran Jović, Igor Krmar, Goran Loparac

Strijelci: Gavranović (52), Perošević (90), Bezjak (90+2)

Žuti kartoni

RIJEKA: Samardžić, Bezjak, Močinić, Maleš
OSIJEK: Šarić, Šorša, Grgić, Roce, Špičić

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Bertoša, Maleš, Bradarić (Brezovec, 90), Tomasov, Gavranović (Močinić, 68), Matei (Roshi, 70), Bezjak.

OSIJEK: Malenica, Radotić, Lukić, Lesjak, Špičić, Kurtović, Šorša (Perošević, 73), Šarić, Mioč (Roce, 73), Mandić, Grgić.

Pobjeda iščupana u posljednjim trenucima utakmice nakon šokantne završnice! Činilo se da je Bertoša neopreznim startom i prouzročenim penalom u 90. minuti, iz kojeg su gosti izjednačili, prosuo sve mlijeko koje su Riječani nosili 90 minuta gledateljima na Rujevici, no onda se debelo u sudačkoj nadoknadi vremena ukazao Bezjak i realizirao jedno ubacivanje Roshija s desne strane. Pobjeda!

U 52. minuti utakmice između drugoplasirane i pretposljednje momčadi MaxTV Prve lige konačno vodstvo agilnijeg i boljeg domaćina – Bijeli su stvorili višak na desnoj strani, Tomasov je pravovremeno gurnuo loptu za Gavranovića – pomogli su i nespretni braniči gostiju od koji se lopta odbija do riječkog napadača – pa Gavranović s desne strane na nekih 12-tak metara od gola tuče i provlači loptu uz nemoćnog Malenicu. „Kozmička pravda“ je da je vodeći zgoditak postigao Gavranović, najagilniji i najbolji igrač Bijelih u prvom dijelu!

Mogli su Riječani potom u nekoliko navrata riješiti utakmicu – u 63. je agilni Ristovski lijepo prošao po svojoj desnoj strani i lijepo ubacio prizemnu loptu koja se „šetala“ gotovo po gol crti, no nitko od Bijelih nije se našao na pravom mjestu da podmetne nogu i ugura ju u gol. U 66. tukao je s ivice šesnaesterca Tomasov, no lopta odlazi u gol aut premda je Tomasov tražio korner.

Minutu kasnije najveća prilika za goste na utakmici – lijepo su gosti kombinirali oko kaznenog prostora domaćih, a onda je jedno odlično ubacivanje s lijeve strane malo unutar šesnaesterca primio potpuno usamljeni Grgić i odmah tukao, no Vargić je bio odlično postavljen i uspio je refleksno odbiti loptu u polje.

Nezadovoljni Kek odmah se odlučio osvježiti ekipu pa je umjesto ozlijeđenog Gavranovića ušao Močinić a umjesto Mateija, koji još uvijek nije spreman za 90 minuta, Roshi.

U 84. minuti još jedna lijepa prilika za Bijele. Roshi je s desnog krila ubacio visoku loptu pred gol Malenice, Bezjak je tukao glavom, no preko gola – čini se da je lopta za Bezjaka bila „milimetar“ previsoka.

U 85. minuti još jedna sudačka odluka koja „smrdi“ do neba – klasična riječka protunavala rezultirala je dubokom loptom za Tomasova koji odlično prihvaća, zaobilazi Malenicu i postiže zgoditak, no sudac Jović poništava akciju zbog dvojbenog zaleđa.

Riječki navijači nadali su se puno lakšoj utakmici u ambijentu koji nije bio idealan – tmurno vrijeme i dosadna kišica dočekali su igrače i gledatelje koji su neprestanim navijanjem i pjesmom „tjerali“ crne oblake – bukvalno i figurativno. Kartonirani Balaj i Žuta bili su danas aut a Bertoša i oporavljeni Tomasov unutra. Uz ubičajeni kostur momčadi činili su prilično ofanzivnu postavu Riječana u večerašnjoj utakmici. S pogledom gotovo isključivo prema suparničkom golu tu su bili i Bezjak i Gavranović i Matei i Tomasov, okrenuti više defenzivi – uz bijele braniče – tek Maleš.

U takvoj konstelaciji snaga, Osječani su se oslonili na – grubu igru! Već u 2. minuti brutalan start Kurtovića na Gavranoviću koji je rezultirao Gavranovićevim letom u zrak, no sudac Jović nije našao za shodno izvaditi žuti karton. Na opće nezadovoljstvo gledatelja kojima je još u sjećanju Mlakarov sudački karambol (na štetu Rijeke) protekle srijede u Splitu.

Riječani su željeli odmah pokazati tko je „gazda“ na Rujevici pa su se nakon početnog opipavanja mišića počele redati prilike za Bijele: u 3. Gavranović je prošao po desnoj strani ali nije bilo prave povratne lopte, dva popratna kornera nisu rezultirala opasnijom prilikom. U 9. lijepo dodavanje Gavranovića za Mateia koji ubacuje pred vrata gostiju no braniči Osijeka, uz malo nespretnosti, čiste pred svojim golom. U 16. minuti još jedan proboj po desnoj strani (Tomasov) koji prizemnom loptom uspijeva pronaći Bezjaka no ovaj loše reagira i upućuje loptu pored gola.

U 21. minuti Riječani su bili najbliže vodećem pogotku – slobodan udarac za Riječane na 25 metara od gola Osijeka izveo je odlično Matei, no nije imao sreće – lopta je odsjela na gredi vratara Malenice. Prekršaj za slobodan udarac inače je napravio Tomislav Šarić koji je već imao žuti karton, no suci teško da će Riječane „nagraditi“ igračem više – više im leži izbacivanje Bijelih s travnjaka.

Riječani „grizu“ travu i odlučni su postići vodeći zgoditak, no nemaju sreće: u 36. minuti Gavranović tuče snažno s dvadesetak metara no točno u spremnog Malenicu. Sličan je bio i pokušaj Tomasova u 42., s time što je ovo bila više plasirana lopta koja odlazi preko gola Osječana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari