OVO NE MOŽE BITI „LOŠ DAN“: Pogledajte festival „grešaka“ suca Mlakara na štetu Riječana na utakmici u Splitu!

Vjerni navijači HNK Rijeke („Mi sa Dtribine“) poslali su našoj redakciji videosnimku sa izdvojenim najdrastičnijim greškama suca Dalibora Mlakara na štetu momčadi HNK Rijeka sa utakmice Split-Rijeka

U utakmici 25. kola MaxTV Prve lige momčad Rijeke pobijedila je ekipu RNK Split rezultatom 2:1 i zadržala priključak s Dinamom u utrci za naslovom prvaka Hrvatske, no nakon utakmice ponovno je ostao gorak okus kod svih onih koji bi željeli da u domaćem nogometu na rezultat utakmice utječe isključivo sportska izvedba na terenu.

Rijeci je ponovno isključen igrač, kontra Bijelih dosuđen je upravo komičan jedanaesterac, ali su Riječani – kako je i trener Kek primijetio – možda upravo i zbog probuđenog inata nakraju pobijedili „na mišiće“.

No ovih dana vjerojatno i u sudačkoj „organizaciji“ (onoj nevidljivoj javnosti!) vlada konsternacija: postaje nejasno kako najuspešnije nauditi Riječanima, jer protiv Bijelih više „ne pale“ ni isključenja igrača – svaki put kada se to dogodi, Riječani stisnu zube i pobijede i s igračem manje. Treba smišljati nove taktike – možda da se isključuju po dvojica, trojica, kao što je to svojedobno bio slučaj u Skoplju ili u Madridu?!

Ova posljednja „izvedba“ suca Mlakara u srijedu u Splitu bila je kap koja je prelila čašu strpljenja i u vodstvu Riječana, reagirao je glasno i sportski direktor Srećko Juričić:

– Kao klub nemamo običaj javno komentirati suđenje. Međutim, nakon utakmice imam potrebu reći da smo s nekim odlukama izuzetno nezadovoljni. Svakako ćemo službenim putem zatražiti da se razmotre neke odluke sa sinoćnje utakmice te ćemo tražiti da se poništi žuti karton Leonardu Zuti. Dobio ga je zbog igranja prsima u 43’ utakmice što se jasno vidjelo odmah na terenu, a kasnije je to potvrdila i TV snimka, rekao je Juričić.

Disciplinskom sucu MAXtv Prve lige upućena je žalba na suđenje odnosno zahtjev da se lijevom braniču Bijelih izbriše žuti karton neopravdano dosuđen zbog navodnog igranja rukom u šesnaestercu.

No – moglo se i očekivati – disciplinski sudac MAXtv Prve lig, Saša Pavličić-Bekić odbacio je prigovor Rijeke na zapisnik utakmice između Splita i Rijeke, odnosno zahtjev da se Leonardu Žuta izbriše žuti karton koji mu je pokazao glavni sudac prilikom dosuđivanja penala za domaću momčad na Parku mladeži.

Prema objašnjenju Pavličića-Bekića, ne može se nedvojbeno utvrditi da Žuta nije igrao rukom u toj situaciji. Ipak, i nakon ovakve odluke Rijeka se obratila Komisiji za žalbe HNS-a što sugerira kako se Riječani više neće šutke miriti sa sramotnim pogreškama prvoligaških nogometnih sudaca na njihovu štetu!

Što se sve događalo na utakmici u srijedu najbolje je da pogledate u videosnimci koju su na mail redakcije portala Riječanin poslali vjerni navijači HNK Rijeke („Mi sa Dtribine“). Snimka je zapravo zbirka nevjerojatno bezobraznog sudačkog iživljavanja nad igračima Rijeke gdje je nakraju jedino dobro što sve nije završilo s nekom težom ozljedom Bijelih.

Ekipa „Mi sa Dtribine“ glasno protestira sloganom „Dosta!“, a njihovom zahtjevu pridružuje se i portal Riječanin.

Kazne disciplinskog suca

Bekim Balaj je zbog crvenog kartona kažnjen jednom utakmicom neigranja i globom od 3.000 kuna.

Dinamo i Rijeka moraju platiti po 5.000 kuna kazne radi prekršaja svojih momčadi na utakmicama 25. kola.

Zbog upotrebe pirotehničkih naprava na tribinama tijekom utakmice s Osijekom na Poljudu Hajduku je izrečena kazna od 8.500 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari