RIJEKA POBIJEDILA ISTRU 1961 Matei „kuhao“, Gorgon “zakuhao” za besprijekoran ulazak Bijelih u prvenstvo!

Momčad Rijeke u nešto izmijenjenom sastavu cijelu je utakmicu pritiskala Puljane, a nakon dvije pogođene grede Matei je u 66. minuti lijepo poslužio Gorgona koji je udarcem glavom (uz pomoć Ivušićevih leđa!) loptu pospremio u mrežu podno sjeverne, nove navijačke tribine

RIJEKA – ISTRA 1961 2:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 3. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 5504. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: Gorgon (66), Gojković (autogol, 74)

RIJEKA: Sluga – Ristovski, Elez, Punčec, Žuta – Bradarić, Maleš – Heber (Vešović, 46), Gorgon, Matei (Mišić, 82) – Jelić (Gavranović, 58)

ISTRA 1961: Ivušić, Gojković, Pavić (od 12′ Halilović), Prelčec (od 68′ Grujević), Matyazh, Bertoša, Mitrevski, Kitanovski, Miloš, Puclin, Maksimović (od 79′ Jelavić)

Tri uvodne utakmice Prve HNL, tri pobjede! Besprijekoran ulazak Bijelih u novo prvenstvo u kojem brane naslov prvaka Hrvatske! Nastave li Bijeli ovako, obrana titule uopće neće dolaziti u pitanje…

Još da u srijedu padnu „crveni bikovi“ iz Salzburga, i Rijeka može s punim pravom sanjati jednu od skupina Lige prvaka!

A utakmica je imala i dodatni „začin“ – prvi put Armada je na Rujevici navijala na svojoj, novoizgrađenoj sjevernoj tribini! Dogodilo se to točno na dan kada HNK Rijeka slavi svoj 71. rođendan… (OVDJE).

Rijeka je dugo lomila uporne i borbene goste, no mogla je povesti i ranije da je bilo malo više sreće.

Matei je dvaput iz lijepo izvedenih slobodnih udaraca gađao gredu iznad Ivušiča (prava je šteta što te lopte nisu ušle pod gredu – bili bi to eurogolovi za pamćenje!), no sjajni rumunjski napadač sam je sebe „korigirao“ u 66. minuti kada je lijepo prošao svojom lijevom stranom i ubacio pred Ivušićev peterac gdje je u buketu igrača najviši bio Gorgon koji je loptu zakucao (ponovno!) u gredu, no ovoga puta Bijeli su imali i malo sreće – snažno udarena lopta odbila se od Ivušićevih leđa u mrežu. Pritrčao je i Gavranović kako bi potvrdio zgoditak, no lopta je cijelim obujmom prešla zamišljenu crtu vratiju i prije no što ju je Mario dotakao.

Foto: Ilustracija

Sve je bilo gotovo u 74. minuti kada je branič gostiju Renato Gojković postigao autogol čime je Rijeka povela s nedostižnih 2:0.

Gorgon je uputio jednu okomitu loptu prema Gavranoviću koji je nadirao prema vratima Puljana no Gojković je uklizao i pokušao spriječiti da lopta dođe do napadača Rijeke. Učinio je to prilično nespretno i bez gledanja pa je na kraju prevario svog vratara i poslao loptu u vlastitu mrežu.

Treba reći kako je publika na lijepo ispunjenom stadionu HNK Rijeke na Rujevici gromoglasnim pljeskom i skandiranjem popratila objavu službenog spikera kako je hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom nad Mađarskom u finalnoj utakmici uspred Budimpešte osvojila naslov svjetskog prvaka! (OVDJE)

A u gradu nogometa i vaterpola navijači znaju koliko je truda i rada potrebno kako bi se postigli ovako veliki uspjesi – stoga riječki pljesak “Barakudama” znači itekako mnogo!

Rijeka je dominirala u prvom poluvremenu, ali lopta nije htjela u gol. Sve se moglo otvoriti već u osmoj minuti. Naime, Jelić je izborio slobodan udarac za Rijeku na dvadeset metara.

Matei je prebacio živi zid, ali greda je spasila Istru 1961. Uslijedili su pokušaji glavom Punčeca i Zute, a Maleš (23′) i Bradarić (27′) okušali su udarce s dvadesetak metara i malo je nedostajalo da jedan od njih završi iza leđa Ivušića.

Gorgon je pokušao u 31. minuti, dok je pet minuta kasnije Heber, nakon lijepog prodora, pucao pored gola. Istra 1961 prvi udarac u gol uputila je u 41. minuti, ali pokušaj Kitanovskog išao je ravno u Slugu.

Rijeka je dobro krenula i u nastavak utakmice. U 48. minuti Matei je ponovo sjajno izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, ali greda je opet spasila goste. Pokušaji Vešovića i Zute također nisu bili precizni, ali zato je Gorgon napokon probio istarski blok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari