HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA! Fantastične „Barakude“ u finalu pobijedile domaćina prvenstva Mađarsku

Hrvatska je sjajno ušla u finalnu utakmicu i nakon gotovo stopostotne realizacije napada povela s 4:0. Mađari su se vratili i izjednačili na 4:4, ali Javi Garcia u trećoj četvrtini s dva uzastopna pogotka odvodi Hrvatsku na 6:4

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu SP-a u Budimpešti svladala domaćina Mađarsku sa 8-6 (4-0, 0-2, 2-2, 2-2).

Hrvatska je sjajno ušla u finalnu utakmicu i nakon gotovo stopostotne realizacije napada povela s 4:0. Mađari su se vratili i izjednačili na 4:4, ali Javi Garcia u trećoj četvrtini s dva uzastopna pogotka odvodi Hrvatsku na 6:4.

Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jednoga Marko MacanLuka Lončar i Maro Joković. Za Mađarsku je tri gola postigao Marton Vamos, a po jednoga Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi.

Za Hrvatsku je to drugi naslov u povijesti, točno 10 godina nakon Melbournea 2007. kada je u finalu također svladala Mađarsku. Zlato je osvojeno premoćno – Hrvatska je naslov osvojila sa svih šest pobjeda, nakon tri lagane pobjede u grupi u četvrtfinalu je pala Italija a u polufinalu najjača vaterpolo nacija na svijetu – Srbija.

Ovo je šesta uzastopna medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima, uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, “barakude” su osvojile i tri uzastopne bronce (Rim 2009, Šangaj 2011, Barcelona 2013) dok je prije dvije godine u Kazanu osvojila srebro.

MAĐARSKA – HRVATSKA 6-8 (0-4, 2-0, 2-2, 2-2)
MAĐARSKA: Nagy, At. Decker; Torok 1, Hanhercz 1, Zalanki, Vamos 3, Hosnyanszky, Ad. Decker, Gor-Nagy, Erdelyi 1, Varga, Mezei, Harai
HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garcia 2
IGRAČ VIŠE: Mađarska 4-11, Hrvatska 3-9
PETERCI: Mađarska -, Hrvatska –
SUCI: Severo (Italija) i Alexandrescu (Rumunjska)

Brončanu medalju osvojila je Srbija koja je u susretu za treće mjesto svladala Grčku sa 11-8 (5-3, 2-1, 3-3, 1-1).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari