TEŽE OD OČEKIVANOG

Galerija | Rijeka pobijedila Moslavinu nakon jedanaesteraca i ušla u osminu finala Kupa Hrvatske

Utakmica je nakon 90 minuta završena rezultatom 1:1

MOSLAVINA – RIJEKA 5-6 (1-1)

KUTINA – Gradski stadion. Utakmica 1/16 finala Kupa Hrvatske. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Gledatelja: 800.

Strijelci: 1:0 Lončarević (33), 1:1 Bušnja (65)

Nogometaši Rijeke u šesnaestini finala Kupa Hrvatske pobijedili su Moslavinu nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu susret je završen rezultatom 1:1.

Petoligaš Moslavina iz Kutine šokirala Rijeku pogotkom Luke Lončarevića u 33. minuti. Rijeka je do izjednačenja uspjela doći u 65. minuti golom Denisa Bušnje

Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika pa je utakmica otišla u produžetke, a kasnije i penale, u kojima je Rijeka pobijedila 5:4.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Rijeka je na kraju sretno i spretno prošla dalje u ogledu u kojem je domaćin odlično parirao kroz cijelu utakmicu i bio je na korak do senzacije.

U drugoj seriji Bača je bio izvođač s bijele točke, Zlomislić je pogodio stranu i sjajnom reakcijom obranio. Za Rijeku su precizni s bijele točke bili Alvarez, Frigan, Prince i Djouahra, dok su za Moslavinu poentirali Batarelo, Škurla, Peranić i Novak.

Odgovornost je na kraju pala na leđa Nike Galešića koji je pogodio s bijele točke i odveo Rijeku u idući krug.

Na kraju svega pamtit će se samo rezutlat. Rijeka je na otvaranju imala nekoliko opasnih udaraca, ali domaćin je otklonio sve opasnosti i ubrzo počeo igrati aktivnije prema naprijed.

Nakon kornera za Rijeku u 29. minuti, Alvarez je oduzeo loptu na rubu kaznenog prostora i ubacio za Vrančića, ali njegov udarac na drugoj vratnici obranio je vratar Moslavine.

Samo minutu kasnije, nakon novog ubačaja iz kornera, Vlasenko je odbio loptu, “svijeća” je padala pred gol Moslavine. Krešić je pucao glavom, ali vratar Kovačić novom je dobrom reakcijom sačuvao mrežu.

I onda je u 33. minuti domaćin poveo. Batarelo je proigrao Lončarevića koji je ušao u kazneni prostor i poentirao u bliži kut – 1:0.

Rijeka se pokušavala vratiti, ali domaćin je odlično parirao.

Alvarez je pucao preko gola (48′), na drugoj strani udarac Lončarevića (55′) sa 16 metara otišao je preko gola.

U 65. minuti Djouahra je pucao s 18 metara, vratar je kratko odbio loptu, natrčao je Bušnja i zabio – 1:1.

Krešić (67′) i Djuahra (70′) nisu uspjeli zatresti mrežu.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

U 70. minuti nova velika prilika za Rijeku. Prince je ostao sam pred golom Moslavine nakon asistencije Grgića, lopta je čini se u ključnom trenutku odskočila i udarac je otišao preko grede!

Nakon kornera u 74. minuti lopta je pala pred gol, a Galešić je propustio s metra zakucati loptu u mrežu.

Udarac Frigana (79′) obrana Moslavine izbila je na vrijeme, dok je udarac Frigana (80′) s 15 metara išao u ruke vrataru Kovačić.

Rijeka je u tom trenutku lomila otpor domaćina i kada se činilo da će u nastavku ubaciti u brzinu više, Moslavina je bila ta koja je prijetila.

U 92. minuti Novak je opasno pucao, Galešić skrenuo loptu i umalo zatresao vlastitu mrežu.

U nastavku iste akcije visoku loptu u kazneni prostor nije očistila obrana Rijeke, ona je došla do Batarela koji je ostao sam, ali nije dobro zahvatio loptu i propala je prilima. Nakon novog kornera Škurla je snažno pucao sa 16 metara, lopta je završila u bloku.

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Udarci Djouahre (97′) i Frigana (101′) nisu bili precizni, udarac Smolčića glavom (102′) obranio je Kovačić, dok je već u idučoj akciji Frigan glavom pucao pored gola.

Hrvatski kup, rezultati šesnaestine finala

Bjelovar – Jaska 2:2
Split – Cibalia 2:0
Belišće – BSK 1:5
Bednja Beletinec – Rudeš 0:2
Primorac Biograd – Varaždin 1:4 (nakon produžetaka)
Grobničan – Istra 1:2
Bistra – Lokomotiva 1:6
Moslavina – Rijeka 1:1 (4:5 pen.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari