SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka pobijedila Rudeš i preuzela prvo mjesto na ljestvici Hrvatske nogometne lige

Bijelima su pomogli i domaći dvama nesigurnim reakcijama vratara i obrane

Rijeka je rutinskom gostujućom pobjedom protiv Rudeša u Zagrebu 2:1 preuzela prvo mjesto na tablici SuperSport HNL-a, barem do 20 sati i završetka utakmice Hajduk-Dinamo o čijem raspletu ovisi poredak na tablici nakon ovog 10. kola prvenstva.

Bijeli su u današnjoj utakmici odigranoj po izuzetno lijepom i toplom vremenu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici imali veći posjed lopte i više šansi za pogodak, no poentirali su u oba slučaja nakon velikih pogrešaka igrača domaće momčadi – prije svih vratara Kralja. No to ne umanjuje snalažljivost napadača bijelih, Jankovića i Ivanovića, koji su u obje situacije za pogodak reagirali vrlo snalažljivo i greške domaće obrane pretvorili u pogotke za nova tri boda na svom kontu.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Greške domaće obrane

Rijeka je povela u 12. minuti nakon nesvakidašnje situacije u kaznenom prostoru domaćih. Golman Rudeša Kralj rukom je dodao suigraču Matiću koji mu je odmah vratio loptu. No lopta, Iako je išla lagano po travi, vrataru Kralju je pobjegla prema mreži. Kralj se bacio i izvukao ju je rukom s linije, no samo do Yansanea. Napadač Rijeke nesebično je dodao Jankoviću koji je bio u boljoj poziciji te snažnim udarcem uputio loptu u mrežu.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rijeka je pobjedu potvrdila u 79. minuti, Nakon novog poigravnja u obrani domaćih, Ivanović je s desna krenuo prema vratima i snažnim udarcem po lopti ljevicom ‘probušio’ Kralja za 0:2

Tijek utakmice

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika. Rudeš je mogao povesti već u drugoj minuti. Ubačaj s desne strane, Pasariček je ostao sam, udarac glavom, uz pomoć vratnice, zaustavio je Labrović.

Rijeka je povela u 12. minuti. Povratna lopta Matića prošla je ispod noge vratara Kralja koji je uspio spasiti da prijeđe gol crtu. Loptu je pokupio Yansane koji ju je odložio za Jankovića – 0:1.

U 19. minuti Janković je proigrao Yansanea koji je odigrao povratno za Hodžu, ali udarac s 15 metara išao je ravno u ruke vratara Rudeša.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rudeš je nakon primljenog gola krenuo agresivnije, ali bez izrazite prilike.

U 29. minuti lijepa akcija Rudeša po lijevoj strani, Špeljak je ubacio, lopta je došla do Pešića u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran.

U završnici prvog dijela Latković je u dva navrata napravio oštre prekršaje nad Smolčićem i Hodžom, ali glavni sudac Bel nije mu pokazao drugi žuti karton.

U 48. minuti Fruk je ubacio iz kuta, lopta se odbila do Pjace koji je pucao iz okreta, ali bio je to lagan zadatak za vratara Rudeša.

Šest minuta kasnije Janković je pokušao s dvadesetak metara, lopta je otišla preko grede.

U 54. minuti Pjaca je gurnuo za Furka, udarac s ruba kaznenog prostora prošao je uz vratnicu.

U 60. minuti Pjaca je sjajno izbacio Hodžu koji je gurnuo u prostor za Fruka. Lopta je bila malo iza leđa Fruka koji je morao usporiti. Umjesto udarca lijevom nogom, pokušao je prebaciti na desnu, ali obrana Rudeša spriječila je udarac.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 63. minuti Janković je sjajno proigrao Hodžu koji je ušao u 16 metara i gurnuo loptu pred gol, ali Yansane nije uspio doći do lopte.

Fruk je izveo korner, lopta je završila na vratnici.

U 70. minuti Pašalić je povukao kontru tri na dva i odigrao za Ivanovića koji je odgađao udarac i na kraju poslao loptu preko grede.

Minutu kasnije udarac Rešetara ispod grede izvukao je Labrović.

U 76. minuti Pašalić je izbacio Ivanovića koji se sjurio po desnoj strani, riješio se pratnje i poentirao. VAR je poništio gol zbog zaleđa.

Ivanović nije očajavao, samo dvije minute kasnije, uzeo je loptu na desnoj strani i skoro na isti način drugi put zatresao mrežu – 0:2.

I kada se činilo da će Rijeka mirno privesti utakmicu kraju, nakon jednog ubačaja iz kornera u zadnjoj minuti, Topić je poentirao glavom – 1:2.

Srećom, u konačnici to se pokazalo samo počasnim golom za Rudeš.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari