PRVA HNL

Galerija | Rijeka pobjedom okončala prvenstvenu sezonu, Tomić odmarao najveće uzdanice uoči finala Kupa Hrvatske

Rijeka je protiv Hrvatskog dragovoljca povela već u 2. minuti pogotkom Obregona – pokazalo se dovoljnim za pobjedu!

Rijeka – Hrvatski dragovoljac 1:0

Utakmica 36. kola Hrvatski telekom Prve lige: Rijeka – Hrvatski dragovoljac 1:0 (1:0). Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2551. Sudac: Igor Pajač (Zelina).

Strijelac: 1:0 Obregon (2′).

Žuti karton: Smolčić (Rijeka).

RIJEKA: Labrović, Murić, Obregon (od 76′ Solano), Prince, Lepinjica, Velkovski (od 46′ Čerin), Krešić, Vuk (od 60′ Abass), Bušnja (od 88′ Stanić), Selahi (od 60′ Pavičić), H. Smolčić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Marić, Jurišić, Galešić, Vulikić, Braut, Frigan (od 21′ Kukoč), Karrica (od 73′ Cvetković), Hodža, I. Smolčić, Veljača (od 46′ Kuliš), Brtan.

Nogometaši Rijeke od prvesntvene sezone oprostili su se minimalnom ali vrijednom pobjedom nad momčadi Hrvatskog dragovoljca.

Po toplom i sunčanom vremenu, u ‘neprirodnom’ terminu utakmice koja je počela u 15 sati, trener Goran Tomić izveo je ‘kombiniranu’ momčada odmarajući glavne uzdanice za utakmicu finala Kupa Hrvatske koju Rijeka igra u četvrtak 26. sivnja u Splitu protiv Hajduka.

Rijeka je protiv Hrvatskog dragovoljca povela već u 2. minuti pogotkom Obregona – pokazalo se dovoljnim za pobjedu! Velkovski je sjajnom dubinskom loptom proigrao Obregona koji je pobjegao gostujućoj obrani i poentirao!

Rijeka je sezonu završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a jedini gol na subotnjoj utakmici postigao je Jorge Obregon u drugoj minuti utakmice.

Velkovski je sjajno odigrao dubinsku loptu, Obregon je pobjegao obrani Dragovoljca i poentirao – 1:0.

Rijeka je nastavila napadati, ali udarci Murića (10′) i Vuka (15′) nisu predstavljali opasnost.

U 19. minuti Obregon je lijepo ostavio loptu za Murića na rubu kaznenog prostora, ali Galešić ga je uspio omesti dovoljno da udarac ne bude kvalitetan.

Rijeka je veliku priliku imala u 27. minuti. Murić je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Selahijev udarac glavom ispred gola otišao je pored vratnice.

Karrica je pucao u 30. minuti, a dva udarca Murića u 32. i 37. minuti nisu predstavljali opasnost za gostujući gol.

U 41. minuti Velkovski je odnio jednu loptu i uspio proigrati Vuka na lijevoj strani kaznenog prostora. Vuk je vratio loptu Velkovskom na 14 metara, ali umjesto udaraca, branič Rijeke pokušao je gurnuti za Murića što mu nije pošlo za rukom.

I onda je u zadnjim trenucima prvog dijela Dragovoljac skoro izjednačio. Velika prilika za goste. Karrica je ubacio s lijeve strane, Kukoč ostao sam na desetak metara, ali udarac glavom nije bio precizan.

U 56. minuti na istoku je osvanuo transparent – “Važ je naš – Forza Fiume” što je izazvalo pljesak svih navijača.

U 65. minuti uslijedila je gužva pred golom Rijeke nakon kornera Dragovoljca, Smolčić je u posljednji čas izbio loptu ispred Vulikića.

Na drugoj strani, u 71. minuti, lijepi dupli pas Obregona i Abassa, udarac Obregona s 18 metara otišao je preko grede.

Kako se utakmica približavala kraju igra je postajala sve rastrganija, Dragovoljac je u posljednjim trenucima nakon ubačaja imao veliku priliku, ali udarac je blokirao Lepinjica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari