RIJEKA POBJEĐUJE, ARMADA NE NAVIJA: Novim priopćenjem iznijeli svoje razloge za šutnju

Foto: Riječanin

“Armada je svjesna da bojkot i njena izdanja sa zadnjih nekoliko utakmica Rijeke nisu baš popularna i prihvatljiva većem dijelu publike”, ističu iz KN Armada

Igor Bišćan nastavio je sjajan niz na klupi Rijeke, sedma pobjeda pod vodstvom novog trenera odvela je Bijele u polufinale Kupa Hrvatske.

Rijeka je posljednji poraz upisala na gostovanju kod Gorice prije točno 60 dana, a pobjeda protiv Lokomotive bila je sedma u posljednjih osam ogleda.

To još uvijek nije dovoljan razlog jednom dijelu pripadnika Armade da prekinu bojkot – “nenavijanjem” (onaj drugi dio pripadnika Armade jednostavno više niti ne dolazi na njihovu tribinu). I dalje su kivni na trenera Igora Bišćana zbog njegova grijeha prema Armadi otprije 20 godina, baš kao i na člana stručnog stožera Renata Pilipovića zbog njegova potpisa na ugovor s ondašnjom “Croatiom” uoči sudbonosne utakmice posljednjeg prvenstvenog kola sezone 1998/99 Rijeka-Osijek u kojoj je Rijeci ukradeno prvenstvo.

Iz Kluba navijača Armada danas su se još jednom obratili javnosti s obrazloženjem svoga nepopustljivog stava.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ovim putem obraćamo se javnosti povodom brojnih interpretacija nekih medija, dijela navijačkog puka HNK Rijeke, ali i svih onih jeftinih klevetanja putem društvenih mreža sa lažnih profila, a sve zbog otvorenog neslaganja Armade sa službenom politikom „Rujevice“.

Prije svega, Armada nema namjeru opetovano navoditi uzroke i pravdati svoje ponašanje, pa niti dokazivati koliko je pri tom u pravu.

Ionako neki ideali i određena načela nisu svima jača strana, posebno dok je „kruha i igara“. Armada je svjesna da bojkot i njena izdanja sa zadnjih nekoliko utakmica Rijeke nisu baš popularna i prihvatljiva većem dijelu publike, i to posebno nekim osobama.

Bez upuštanja u njihove motive neodobravanja takvog stava (da se ne koriste i neke teže riječi), zauzeto stajalište Armade nije nametnuto od strane nekih interesnih krugova kako bi se to željelo prikazati javnosti.
Neprestano se provlači teza tobožnje urote od stane nečije politike i osobnih interesa, kao i teza da „ulica“ (čitaj Armada) želi voditi klub, a da se pritom ista nerijetko uspoređuje s jednom južnom navijačkom skupinom, ne bi li se na taj način skupili jeftini populistički bodovi kod ostale publike.

Takve teorije naprosto vrijeđaju inteligenciju i u potpunosti su neosnovane. Tim više, žalosno je da se distribucija takvih dezinformacija vrši preko dijela Armadinog članstva, svjesno i s namjerom njezine podjele.

Stoga, u želji da demistificiramo takve postavke, ovim putem naglašavamo da je Armada, iako malobrojna, jedinstvena, odlučna i ustrajna u svojim stavovima koji se zasnivaju na odluci svih aktivnih ekipa koje je čine na razini Upravnog odbora KN Armada Rijeka.

Ono što Armada ponovo želi istaknuti, odnosno pozvati sve ostale navijače, posebno one koje ne dijele njezine stavove, da Rijeku i dalje podržavaju svojim navijanjem te svakako dolaskom na sve njezine utakmice.

Na taj način će puno više pomoći igračima da pobjeđuju i tako svoju snagu usmjeriti prema travnjaku, a ne prema Armadi.

Završno, do stanke u prvenstvu ostalo je svega desetak dana, a zahtjevi ostaju isti.

Bez konkretnog pomaka s druge strane, Armada će i dalje pratiti Rijeku na svim tribinama, ali da pri tom neće i dalje navijati.
SAMI PROTIV SVIH!“, stoji u priopćenju Armade.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views