NOVI POSRTAJ BIJELIH

Galerija | Rijeka povela golom Lunette pa ispala iz Kupa Hrvatske od drugoligaša BSK

Rijeka je povela u ranoj fazu utakmice no bijeli su prerano zaključili da je već tada možda sve riješeno. Domaćini iz Bijelog Brda okrenuli su utakmicu golovima Tokicha (11) i Pudića (75)

BSK – RIJEKA 2:1 (1:1)

BIJELO BRDO – Igralište BSK-a. Utakmica 2. kola Hrvatskog nogometnog kupa. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace).

Strijelci: 0:1 Lunetta (7), 1:1 Tokich (11), 2:1 Pudić (7′)

BSK: Đilaš – Tomašević, Sunday, Pušić, Čikvar, Tokich, Benić, Župan, Dobrijević, Mišić, Plazonja

RIJEKA: Zlomislić – Obregon, Halilović, Vukčević, Krešić, Hodža, Selahi, Smolčić, Grgić, D. Pavlović, Lunetta

Nogometaši Rijeke nastavili su s toplo-hladno prezentacijama u jesenskoj sezoni. Kulminacija svih ovosezonskih posrtaja bijelih dogodila se danas rano poslijepodne – Rijeka je ispala iz Hrvatskog nogometnog kupa već u 2. kolu, odnosno u osmini finala! I to od drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda, naselja blizu Osijeka.

Rijeka je povela u 7. minuti. Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Nažalost, samo četiri minute kasnije domaći su izjednačili. Tokich je primio loptu na rubu kaznenog prostora, riješio se lagano pratnje, ušao u kazneni prostor i poentirao.

Pogodaj odluke postignut je u 75. minuti. Rijeka nije znala što napraviti iz prekida, domaćin je uzeo loptu i povukao kontru. Sunday je pobjegao i odigrao za Pudića koji je s ruba kaznenog prostora poentirao.

Tijek susreta

Domaćin je prijetio već u petoj minuti. Plazonja je prebacio loptu za Čikvara koji je ostao sam pred golom, a Zlomislić je odličnom intervencijom uz pomoć vratnice sačuvao mrežu.

Dvije minute kasnije Rijeka je povela. Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu – 0:1

U 13. minuti nova prilika za domaćina, Sunday je pucao glavom, lopta je otišla preko grede.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Uslijedio je period utakmice s puno trke i želje s obje strane, a tu treba izdvojiti dva pokušaja Mišića (19′, 29′).

Nakon udarca Plazonje (36′) kojeg je obranio Zlomislić. Već u idućoj minuti Lunetta je ubacio s lijevog boka, Hodža je ostao sam u kaznenom prostoru i potegnuo iz prve, ali udarac je otišao preko grede.

Rijeka je bolje krenula u nastavak. Vratar Đilaš se poigravao pred svojim golom, ali dvije pogreške na kraju nisu koštale domaćina.

U 62. minuti, nakon akcije po desnoj strani i ubačaja Grgića, Frigan je uspio dirati loptu, ali Đilaš je već izašao s gola i uspio je zaustaviti loptu.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

U 68. minuti odličan ubačaj s desne strane, Plazonja se zavukao iza leđa obrane, ali nije uspio pucati u padu glavom.

Igrala se 75. minuta utakmice. Rijeka nije znala što napraviti iz prekida, domaćin je uzeo loptu i povukao kontru. Sunday je pobjegao i odigrao za Pudića koji je s ruba kaznenog prostora poentirao – 2:1.

Rijeka je krenula po produžetke, ali do kraja utakmice nije stvorila ozbiljniju priliku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari