SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka propustila odlične prilike za gol pa izgubila od Gorice. Fućak zabio eurogol!

Velike prilike za Rijeku propustili su realizirati Marin i Janković

GORICA -RIJEKA 1:0 (0:0)

VELIKA GORICA – ŠRC Velika Gorica. Utakmica 30. kola SuperSport HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Fućak (63)

GORICA: Banić, Tomečak, Bralić, Krizmanić, Štiglec, Raspopović, Pršir, NDockyt (od 70′ Suk), Fruk (od 65′ Majstorović), Mitrović, Fućak (od 70′ Vunović).

RIJEKA: Labrović, Veiga, Galešić, Mitrović, Vukčević, Selahi (od 68′ Banda), Hodža, Ampem (od 68′ Grgić), Janković (od 68′ Djouahra), Marin, Frigan.

Nedjelja u vrijeme ručka, ‘engleski’ termin utakmice koji nikada nije uživao veliku popularnost kod igrača, nekako je ipak bolje legao domaćim nogometašima.

Prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo već u 2. minuti, sjajan pogodak Fruka! Udarcem s 18 metara ‘probio’ je ove sezone odličnog Labrovića i natjerao sve gledatelje, i one u Velikoj Gorici i one pred malim ekranima, da zaplješću! Ipak, na veliko žaljenje domaćih, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Veliku priliku za pogodak Rijeka je imala u 26. minuti. Janković je sjajno proigrao Marina koji je izašao sam pred vrata Gorice no vratar Banić je izašao s gola, skratio kut i obranio pokušaj Marina koji je pokušao loptom prebaciti vratara domaćih no na kraju nije realizirao prigodu.

Možda i ključni trenutak susreta dogodio se u 37. minuti kada je Krizmanić neopreznim startom u svom kaznenom prostoru udario po nogama najboljeg strijelca Rijeke Frigana koji je potom ostao i ležati na travnjaku. No, glavni sudac Čulina nije procijenio kako se radi o prekršaju za najstrožu kaznu, a skandalozno je kako mu VAR sudac Zebec nije ukazao na propust pa je Rijeka ostala uskraćena za očiti 11-erac.

Drugu veliku priliku Riječani su propustili u 44. minuti. Frigan je povukao kontru tri na jedan nakon što je Pršir izgibio loptu. Najbolji strijelac bijelih je odigrao udesno za Jankovića koji je snažno pucao prema vratima, ali lopta je išla direktno u vratara Banića!

I kako staro nogometno pravilo kaže, ako ne reliziraš svoje šanse, obično dobiješ gol. Tako je, na žalost Riječana, bilo i ovoga puta.

U 63. minuti vidjeli smo jednu polukontru domaćih nakon izgubljene lopte na sredini terena. Lopta je na nekih 18 metara od Labrovićevih vrata stigla do Fućka koji je mogao dodati udesno dobro postavljenom suigraču, no odlučio se okrenuti u mjestu, prebaciti loptu na lijevu nogu i snažno uputiti loptu u suprotne rašlje nemoćnog Labrovića. Bio je to pravi eurogol bivšeg igrača Orijenta!

Bijeli su pokušali izmjenama ubrzati tempo igre i tako doći u priliku za poravnanje rezultata, no danas je Riječanima malo toga polazilo za nogom.

U 79. minuti Raspopović je zbog simuliranja zaradio drugi žuti karton. Riječani su još jače navalili prema Baniću kako bi zabili gol za izjednačenje, igrači su stvorili neke (polu)prilike) no do promjene rezultata, nažalost, nije došlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari