SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka s bodom kod Lokomotive ostaje na prvom mjestu HNL-a

Ostaje žal za velikom pogreškom Nike Jankovića koji je sredinom prvog poluvremena krivim dodavanjem prema svojim vratima u šansu gurnuo Tucija koji je lako matirao Labrovića. Janković se iskupio asistencijom za izjednačujući pogodak Fruka

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:1 (1:1)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 14. kola Supersport HNL-A. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Gledatelja: 1.500.

Strijelci: 1:0 Tuci (27), 1:1 Fruk (44)

LOKOMOTIVA: Čavlina – Bartolec, Mersinaj, Živković, Milićević, Mersinaj, Marić, Goričan, Mudražija, Krivak, Tuci

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Hodža, Fruk, Janković, Pjaca, Yansane (od 46′ Banda), Ivanović

Nogometaši Lokomotive i Rijeke podijeli su bodove u utakmici 14. kola Supersport HNL-a (1:1).

Riječani su se nadali trobodu unatoč tome što treneru Sopiću na raspolaganju nisu bili prvotimci Selahi (kartoniran), Pašalić (ozljeda) i Galešić (ozljeda). Riječka momčad tako je ostala oslabljena za po jednog igrača u svakoj liniji, a to se hendikepom pokazalo najviše u 27 minuti kada je Janković, našavši se na Selahijevoj poziciji, krivo i nepotrebno odigrao pas unatrag, točno u noge nemilosrdnog Tucija koji je pod pritiskom Mitrovića i istrčalog Labrovića pronašao načina da loptu rutinirano pošalje u mrežu riječkog vratara.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iskupio se Janković u 44 minuti asistencijom za strijelca Fruka. Nakon duge akcije Pjace na lijevoj strani napada Rijeke, lopta je došla do Jankovića je idealno ubacio prema petercu Čavline. Fruk se odlično postavio, visoko skočio i udarcem glavom usmjerio loptu neobranjivo u mrežu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Drugo poluvrijeme bilo je jednako uzbudljivo, izostali su samo golovi. Rijeka je na početku odlučnije krenula prema vratima Čavline, no kako je utakmica išla prema kraju momčadi su izgledale kao da su se pomirile s neriješenim ishodom.

Tijek susreta

Otvaranje je obilježio udarac Krivaka (7′) i opasan ubačaj iz kuta Mudražije (11′) kojeg je s gol crte izbio Smolčić.

Pjaca je u 19. minuti okušao udarac s 25 metara koji je završio u rukama Čavline, a istu sudbinu imao je i udarac Jankovića (26′).

I onda je domaćin poveo. Janković je odigrao povratnu loptu koja se na kraju pokazala sjajnom asistencijom za Tucija koji ne griješi – 1:0.

U 33. minuti Smolčić je ubacio dugi aut, Pjaca uspio smiriti loptu i pucati, ali Čavlina je bio spreman.

Rijeka je postajala sve opasnija, u 37. minuti Janković je proigrao Pjacu koji se sjurio prema golu i navukao pratnju trojice igrača Lokomotive. Pjaca je proigrao Ivanovića koji se našao na 15 metara i pucao iz okreta, ali lopta je otišla preko grede.

I kada se već polako bližio kraj prvog dijela, Rijeka se vratila u igru u 44. minuti.

Janković je odlično ubacio s lijeve strane, a Fruk sjajno pogodio glavom – 1:1.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka je dobro ušla u nastavak, prva prilika stigla je u 48. minuti. Nakon brzog auta, Ivanović je kratko ostavio za Bandu koji se našao u dobroj situaciji, ali udarac je blokiran. U nastavku akcije Fruk je spustio loptu za Bandu, ali udarac s 20 metara otišao je preko gola.

U 52. minuti Bartolec je prošao krot sredinu i uspio gurnuti loptu u kazneni prostor. Ona je na kraju došla do Tucija koji je pucao, ali Labrović je skratio kut i obranio veliku priliku.

U 60. minuti Banda je ubacio iz slobodnog udarca, udarac Mitrovića glavom otišao je pored gola.

U 82. minuti Nakon gužve u kaznenom prostoru Lokomotive, lopta je došla do Jankovića koji je pucao sa 17 metara, ali nije bilo preciznosti.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari