40 . SRETAN BROJ ZA HRVATSKU NAUTIKU

Ivica Kostelić vratio se u Hrvatsku s titulom prvaka Mediterana u klasi 40! Veliki doček u ACI marini Split

Split, 021123. Svecani docek Ivice Kostelica, prvaka Mediterana u jedrenju u klasi 40. Na fotografiji: Ivica Kostelic, predsjednik jedrilicarskog kluba Labud Zarko Deskovic, predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavic. Foto: Paun Paunoviæ / CROPIX

Najtrofejniji hrvatski skijaš, odlikovani olimpijac i jedan od najvećih domaćih sportaša svih vremena, ponovno je ispisao sportsku povijest Lijepe naše, osvojivši jedriličarsko prvenstvo Mediterana u klasi 40

Povratak dostojan prvaka, dočekao ga je u ACI marini Split, gdje su ga s oduševljenjem pozdravili članovi najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja, na čelu s predsjednikom Uprave Kristijanom Pavićem te članovi splitskog Jedriličarskog kluba Labud, predvođeni predsjednikom Kluba Žarkom Deškovićem.

Ivica je hrvatske boje branio na brodu ACI40

Na prvenstvu Mediterana, koje je započelo u travnju ove godine regatom Roma per Due- Roma per Tutti, a završilo je krajem listopada regatom 44. Rolex Middle Sea Race, Ivica je hrvatske boje branio na brodu pod imenom ACI40 u čast velike 40. obljetnice djelovanja ACI-ja, koju je i simbolično dodatno okrunio osvajanjem titule prvaka upravo u klasi 40.

„Prije svega puno hvala svima što su se okupili u ovako lijepom broju i na ovako prekrasnom dočeku. Sezonu smo otvorili pobjedom odmah na prvoj regati Roma per Due od 600 milja i to s vrlo lijepom prednošću, što je predstavljalo dobar znak za ostatak sezone. Nažalost, jedna regata bila je otkazana pa smo tako jedrili na pet regata, a od čega smo upisali dvije pobjede i tri druga mjesta te samim time i pobjedu u ukupnom poretku.

Ovi uspjesi jedna su sasvim druga priča u odnosu na skijanje, ali svaka pobjeda je pobjeda i veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku biti uspješan i u ovoj priči. Konkurencija na Mediteranu povlači vrhunske mornare iz zaista sjajnih jedriličarskih destinacija i drago mi je da je sada i Hrvatska među njima.

Zahvaljujem svim koskiperima koji su skupa sa mnom izborili ove rezultate i posebno zahvaljujem ACI-ju na neizmjernoj podršci koju mi pruža u jedrenju. Iznimno sam ponosan što sam njihovu 40. obljetnicu od osnutka imao priliku dodatno uveličati titulom prvaka Mediterana upravo na brodu ACI40“, poručio je Ivica Kostelić po povratku u ACI marinu Split, iz koje je na prvenstvo Mediterana i ispraćen u travnju ove godine.

Titulu prvaka Kostelić je osigurao drugim mjestom na renomiranoj regati Palermo-Monte Carlo, mediteranskom offshore klasiku koji svake godine krajem kolovoza povezuje Palermo s Monakom na ruti dugoj 500 nautičkih milja. titulu prvaka završno je potvrdio i pobjedom na 44. Rolex Middle Sea Race-u, posljednjoj ovosezonskoj regati dugoj 606 nautičkih milja. Tako je sezonu iz snova započeo i zaključio velikim pobjedama.

Kristijan Pavić: ‘Ovo je apsolutna kruna naše slavljeničke 40. godine poslovanja’

Da je 40 zaista sretan broj za domaću nautiku dodatno je istaknuo i Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja, najvećeg lanca marina na Mediteranu koji ove godine slavi svoju jubilarnu 40. obljetnicu.

„Ivica je zaista istaknuti član naše jedriličarske obitelji na kojeg smo iznimno ponosni i kojeg vjerno pratimo u svakom nautičkom podvigu, na kojem god svjetskom moru ili oceanu on plovio. Njegovo osvajanje prvenstva Mediterana u klasi 40 i to na brodu s imenom ACI40 apsolutna je kruna naše slavljeničke 40. godine poslovanja, a u ime naše cjelokupne zajednice mogu potvrditi da ljepši i više simboličan poklon od ovoga nismo mogli dobiti.

Ivici od srca čestitam u ime Uprave ACI-ja i našeg čitavog lanca te mu zahvaljujem što je naše ime i boje naše zemlje doveo na jedriličarski vrh Mediterana i tako još jednom potvrdio gdje je oduvijek i pripadamo“, poručio je predsjednik Uprave ACI d.d., Kristijan Pavić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari