SUPERSPORT HNL

Rijeka s kombiniranom momčadi nije iskoristila svoje prilike pa pogreškama sama sebe pobijedila

Idi na originalni članak
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je poveo već u 4. minuti: Labrović nakon napada domaćih nije uspio ukrotiti jednu loptu koja se vratila do Jurišića koji je lako zabio. U 73. minuti lopta se odbila od Bande na nogu Matkoviću koji je griješi i susret je time bio riješen

Oglas

OSIJEK – RIJEKA 2:0 (1:0)

OSIJEK – Opus Arena. Utakmica 35. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 9.000.

Strijelci: 1:0 Jurišić (4), 2:0 Matković (73)

OSIJEK: Kolić – Prekodravac, Bralić, Jurišić, Omerović, Cokaj, Nejašmić, Bukvić, Pušić, Mierez, Matković.

RIJEKA: Labrović – Bogojević, Dilaver, Radeljić, Čabraja, Petrovič, Grgić, Fruk, Banda, Yansane, Janković, Obregon.

Dobra vijest – ovaj poraz Riječanima rezultatski baš ništa ne znači, drugo mjesto na prvenstvenoj ljestivici odavno je ‘zacementirano’.

Loša vijest – četvrti je to prvenstveni poraz Rijeke zaredom i stiže u najnezgodnije vrijeme, uoči uzvratne utakmice finala Supersport kupa Hrvatske gdje će Riječani u srijedu nakon 0:0 u prvoj utakmici u Zagrebu na svojoj Rujevici tražiti pobjedu, čime bi ovu vrlo dobru sezonu osvajanjem trofeja u Kupu pretvorili u – sjajnu!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Za Riječane je sve krenulo po zlu već u ranoj fazi utakmice. U 4. minuti Osijek je poveo 1:0. Jurišić je nakon prodora pokušao odigrati dupli pas s Omerovićem, ali Bogojević je malo skrenuo loptu, Labrović je nije uspio ukrotiti pa se vratila do Jurišića koji je lako poentirao.

1Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka je vrlo brzo mogla uzvratiti na isti način: u 13. minuti Petrovič je osvojio jednu ničiju loptu i sjajno u prostor proigrao Obregona. Kolumbijac je iskosa s lijeve strane izašao sam pred Kolića i udarcem se desetak metara pogodio bližu vratnicu!

Utakmica se nastavila u vrlo dobrom ritmu, opravdavajući naziv derbija kola. Riječani su imali još nekoliko lijepih prilika za gol, najčešće je pokušavao agilni Grgić, a navijači Rijeke mogu najviše žaliti za prilikom iz 53. minute kada je jedna odbijena lopta došla do Grgića koji je neometan s nekih 13 metara pucao preko gola.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmica je lišena rezultatske neizvjesnosti u 73. minuti. U jeku pokušaja Rijeke domaćin je poveo 2:0. Bralić je krenuo u prodor, obrana Rijeke na trenutak otklonila opasnost, ali lopta se nespretno od Bande odbila Matkoviću koji je lako poentirao.

Exit mobile version