SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka se ‘poskliznula’ u Varaždinu. Centimetri dijelili Jankovića i Teklića od eurogola odnosno promašaja

Rijeka je izgubila bodove na kišom natopljenom terenu u Varaždinu. Plasman u Europu – nadamo se – ipak nije ugrožen

VARAŽDIN – RIJEKA 2:0 (0:0)

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Utakmica 34. kola SuperSport HNL. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Gledatelja: 2.500.

Strijelci: 1:0 Domjanić (47), 2:0 Teklić(58)

VARAŽDIN: Zelenika – Pellumbi, Brodić, Teklić, Kolarić, Elezi, Pilj, Stolnik (od 46′ Stanić), Urata, Jelenić, Domjanić (od 62′ Vugrinec)

RIJEKA: Labrović – Veiga (od 59′ Grgić), Galešić, Dilaver, Goda, Banda, Hodža (od 59′ Liber), Ampem (od 62′ Obregon), Janković (od 73′ Djouahra), Marin (od 59′ Selahi), Frigan

U prvom poluvremenu utakmice u Varaždinu, itekako bitne za plasman bijelih u Europu, Rijeka je imala terensku nadmoć i odavala dojam bolje momčadi. Nažalost, takav odnos snaga nije rezultirao barem jednim pogotkom u mreži vratara domaćih Zelenike.

U drugom poluvremenu sve se promijenilo – domaći su krenuli agilnije u susret, kao da su više željeli bodove, i takav pristup vrlo brzo im se isplatio.

U prvom dijelu Rijeka je kontrolirala igru, opasni ubačaji, bez konkretnije završnice, bili su najveća opasnost za domaćina.

U 27. minuti Frigan je odnio loptu i ubacio, branič Varaždina kratko je odbio loptu i malo je nedostajalo da Prince dođe do odbijanca.

Varaždin je odgovorio u 30. minuti. Odličan udarac Brodića s 25 metara, Labrović je odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Bijeli su najbliži pogotku bili u smiraju prvog poluvremena. U 40. minuti Dilaver je sjajnom loptom proigrao Jankovića. Veznjak Rijeke se okrenuo i odlično tukao po lopti s 25 metara, Zelenika i greda su spasili domaćine.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Samo minutu kasnije Prince je pucao s desne strane kaznenog prostora, lopta se odbila od Urate i u visokom luku prošla tik pored vratnice i Frigana koji ju nije uspio dotaknuti i skrenuti prema mreži.

Tek što se krenulo u drugo poluvrijeme, bijeli su dobili gol. S desne strane ubacio je novopridošli Stanić a visoki centarfor domaćih Domjanić samo se naklonio i lijepo poentirao udarcem glavom.

U 58. minuti potonule su nade Riječana, činilo se, u povoljan rezultat. Pilj je nakon nekoliko kombinacija domaćih lijepo prošao u šesnaesterac s lijeve strane i ubacio loptu prema točki jedanaesterca. Tamo je loptu dočekao spremni Teklić i efektnim volejem poentirao za 2:0.

Kako su minute odmicale bilo je jasno da će se bijeli teško vratiti u utakmicu. U 71. minuti Grgić je odlično ubacio, Frigan pucao glavom, a Zelenika odlično obranio.

Rijeka je eventualnom pobjedom propustila potvrditi plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, dok je Varaždin s nova tri boda ponovo ušao u igru za mjesta koja vode u europska natjecanja.

Situacija u borbi za Europu sada se dodatno zakomplicirala. Dva kola prije kraja Rijeka na trećem mjestu ima 48 bodova, Osijek bod manje od Rijeke, a Istra i Varaždin jedan bod manje od Osijeka. Puno toga mogao bi odlučiti susret Osijeka i Rijeke u posljednjem kolu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari