HOĆE LI BIJELI UOPĆE STIĆI?

Rijeka tražila odgodu Jadranskog derbija, Hajduk odbio. Evo koje razloge su Splićani naveli

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

U nedjelju 30. srpnja na Poljudu utakmicu drugog kola SuperSport HNL-a po rasporedu trebali bi odigrati Hajduk i Rijeka

Momčad s Rujevice u ponedjeljak ujutro poslala je dopis Hajduku i HNS-u u kojem traži odgodu derbija zbog obaveza Riječana u Europi, javlja Index.hr.

Naime, Rijeka će 27. srpnja u prvom dvoboju drugog pretkola Konferencijske lige na stadionu Fadil Vokrri u Prištini igrati protiv kosovskog Dukagjinija, a uzvrat je na Rujevici tjedan dana kasnije.

Neće biti odgode derbija na Poljudu

U Rijeci su smatrali da bi im težak susret s Hajdukom bio preveliko opterećenje između dva europska nastupa pa su od Splićana tražili da im izađu u susret. No, kako doznajemo, Hajduk to neće napraviti. Splićani tvrde da imaju nekoliko dobrih razloga za to.

Kako je dobio informaciju da su Riječani pisanim putem od Hajduka tražili prebacivanje datuma odigravanja jadranskog derbija, Index.hr se obratio klubu s Poljuda kako bi provjerili točnost informacije.

Hajduk je prodao 23 tisuće karata

Odgode neće biti. U Hajduku su potvrdili da im je jutros stigao dopis Rijeke, ali da ga nemaju namjeru prihvatiti, i naveli su nekoliko razloga za takvu odliku.

Splićani su, pretpostavljajući da bi Rijeka mogla tražiti odgodu na početku sezone dok je još u igri za grupnu fazu u Europi, prije nekoliko dana poslali upit Riječanima za prebacivanje termina derbija za neki drugi datum, no s Kvarnera su to tada odbili, da bi se šest dana prije poljudskog derbija predomislili, tvrde u Splitu.

Kako je rok za zahtjevom za odgodom susreta najmanje osam dana, a Rijeka je zahtjev za odgodom poslala šest dana prije utakmice, splitski klub nema namjeru otkazivati susret za koji je zasad prodao već 23 tisuće ulaznica.

Ono što su u Hajduku apostrofirali kao možda i najvažniji razlog zbog čega su odbili zahtjev Rijeke je činjenica da bi, u slučaju da su pristali, bili bez prave natjecateljske utakmice minimalno dva tjedna, a možda i jer je također upitno što će biti sa susretom trećeg kola SuperSporta između Osijeka i Hajduka, pošto oba kluba igraju Europu.

Na Poljudu smatraju da im takva situacija bez natjecateljskog naboja nikako ne odgovara dok se spremaju za svoju prvu europsku utakmicu ove sezone, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari