SUPERSPORT KUP HRVATSKE - POLUFINALE

Rijeka u finalu Kupa Hrvatske! Smolčić odveo bijele u završnicu natjecanja, snovi o duploj kruni žive i dalje

Lokomotiva i Rijeka na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu odigrali su polufinalnu utakmicu Supersport Kupa Hrvatske

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj, Utakmica polufinala Supersport Kupa Hrvatske. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Gledatelja: 2.000.

Strijelac: 0:1 Smolčić (70)

LOKOMOTIVA: Zlomislić – Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević – Selahi, Petrović – Pašalić, Fruk, Pjaca – Marić

RIJEKA: Čavlina – Bartolec, Mersinaj, Kalaica (0d 46. Žilinski), Leovac – Smakaj, Marić – Šotiček, Mudražija , Goričan – Čop

Trener Rijeke Željko Sopić u početni sastav nije uvrstio kapetana i hrvatskog reprezentativca, vratara Nediljka Labrovića, već je priliku među vratnicama dao Martinu Zlomisliću koji je od Labrovića ‘posudio’ i kapetansku traku.

Na prvu zanimljivost čekalo se do šeste minute kada su opasno zaprijetili gosti. Nakon što je Bogojević ubacio, glavom je pucao Pašalić no njegov udarac odlazi iznad gola, piše Net.hr.

Nastavili su nakon toga Riječani s pritiskom na gol Lokomotive, pokušali su Petrović i ponovno Pašalić, no Lokosi su izdržali te napade. U 15. je ponovno bilo opasno pred golom domaćina, sada nakon neopreznog dodavanja glavom njihovog braniča Matea Marića koji je htio vratiti Čavlini a do lopte je stigao drugi Marić, njegov brat Mirko, napadač Rijeke, i pucao, no golman brani njegov udarac.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više od 15 minuta kasnije, u 32., Lokomotiva je imala najveću priliku. Nečuvani Čop je dobio povratnu loptu i pucao s kojih 13 metara ali je pogodio tek blok. Minutu nakon toga Lokomotiva je imala još jednu dobru šansu – nakon kornera Kalaica je spustio loptu a ona je stigla do Mudražije koji puca s tri metra, no to ide pored gola. Do kraja poluvreemena više nije bilo većih zanimljivosti pa su momčadi otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Pod poluvremenom je u svlačionici ostao Lokomotivin Kalaica koji zbog ozljede nije mogao nastaviti igru pa je u nastavku umjesto njega zaigrao Žilinski. Rijeka je u nastavak ušla u nepromijenjenom sastavu i prva zaprijetila u 4. minuti kada je nakon dobre akcije pucao Pjaca s 18 metara no to Čavlina sigurno lovi.

U 52. je opasno pokušao i Marco Pašalić, koji je nakon driblinga dobro pucao s petnaestak metara, ali Čavlina je spreman.

U 71. minuti konačno se mreža zatresla – povela je Rijeka, a zabio je Smoilčić koji je bio najviši u skoku nakon kornera i pogodio za 1:0. Čavlina je bio nemoćan.

Nakon tog pogotka Lokomotiva je bacila sve karte u napad, no nije uspjela složiti neku veću šansu pred golom gostiju.

Finalne utakmice su na rasporedu 15. svibnja u gostima i 30. svibnja na Rujevici. Za nogometaše Rijeke ovo će biti deveti finale Hrvatskog kupa!

Cup tree provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari