POLUFINALE

KUP HRVATSKE U srijedu Lokomotiva – Rijeka (16); Sopić: ‘Idemo pobijediti i osigurati prolaz’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Pobjeda protiv Rudeša je arhivirana i nogometaši Rijeke u srijedu 3. travnja od 16 sati gostuju kod Lokomotive u polufinalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog kupa

Na putu do polufinala Bijeli su pobijedili Libertas (9:0), Cibaliju (3:1) i Rudeš (1:0), a sada će u jednoj utakmici pokušati nadjačati i Lokomotivu te izboriti deveti finale Hrvatskog kupa.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica na zahtjevnom terenu u Kranjčevićevoj ulici protiv jako dobre, mlade, poletne i rastrčane momčadi Lokomotive koja je, ako se ne varam, ove godine poražena samo protiv nas na Rujevici. U jako dobroj su formi, igraju dobar nogomet, ali s druge strane imam maksimalno povjerenje u momčad, u dečke koji će sutra istrčati. Nemamo se što lagati, idemo pobijediti utakmicu i osigurati prolaz nakon 90 ili 120 minuta. Nema prevelikih skrivanja, istrčat ćemo s respektabilnom momčadi i nadam se da ćemo ove godine gledati Hrvatski kup na Rujevici, rekao je Željko Sopić.

Trener Rijeke naglasio je i na što će posebno upozoriti svoju momčad.

– Protiv mlade i trkački moćne momčadi ne želite ući u njihov mlin i igrati napad za napad nego imati kontrolu utakmice i na svoju kvalitetu doći do prilika kojima bi prošli u finale kupa. Ako se protiv Lokomotive igra napad na napad i dozvoli njihovim brzim, poletnim i hitrim igračima da vas kontriraju onda i puno jače momčadi od Rijeke imaju problema.

Osjeti li se veći pritisak budući da je jedna utakmica eliminacijska?

– Ja ne osjećam nikakav pritisak, treniramo kao i do sada. Naravno, što se više bliži finale možda je neki veći pritisak u zraku, ali moji igrači i ja to ne osjetimo. To ne znači da neće biti tako kada utakmica počne. Napravit ćemo stvarno sve da prođemo u finale kupa i prikažemo što bolju igru, zaključio je trener Rijeke.

U videu pogledajte konferenciju za medije:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari