RIJEKA U FINALU KUPA! Riječani slomili Osijek, krajem svibnja bitka za „Rabuzinovo sunce“ s Dinamom

Iako je Rijeka mogla poentirati i ranije, ključni trenutak dogodio se početkom drugog poluvremena kada je Lesjak ružno udario Vešovića zaradivši isključenje – sve ostalo bila je stvar rutine za danas „ljubičaste“ Riječane!

OSIJEK – RIJEKA 0:2 (0:0)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske. Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: Škorić (autogol, 52), Andrijašević (57)

OSIJEK: Malenica – Lesjak, Barac, Škorić – Matas (Boban, 46), Petrovikj (Vojnović, 46), Barišić – Mioč – Ejupi, Knežević (Lukić, 53), Lopa

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Kulušić, Elez (Šofranac, 69), Zuta – Mišić, Bradarić, Vešović (Maleš, 63), Andrijašević – Bezjak, Gavranović (Gorgon, 56)

Ušli su Riječani, ovoga puta u gostujućoj ljubičastoj opremi sa stlliziranim morčićem na prednjoj strani majice, čvrsto i odlučno u uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Hrvatske u osječkom Gradskom vrtu ne želeći statično braniti pobjedu od 3:1 ostvarenu prije dva tjedna na Rujevici.

Rezultiralo je to velikim pritiskom na gol domaćeg vratara Malenice u prvom dijelu prvog poluvremenu kada su Riječani uz malo sreće mogli i povesti s nekoliko golova razlike nakon lijepih šansi Andrijaševića (glavom nakon kornera) i Bezjaka (udarac s 14 metara iskosa nakon lijepog „prebrojavanja“ obrane Osječana).

Tek negdje nakon 25 minute došli su domaći do daha i ravnopravne igre na travnjaku što je rezultiralo i jednom stopostotnom šansom (Barišić s desetak metara nakon ubacivanja lopte s desne strane) pa je – sve u svemu – umjesto krajnjih 0:0 na poluvremenu rezultat mogao biti i, recimo, 3:1 za Rijeku.

Odmah na početku drugog dijela utakmice, u 49. minuti, trenutak koji je definirao preostali tijek utakmice: u jednoj borbi za loptu kod lijeve korner zastavice kod gola domaćih u duelu su se zapleli Lesjak i Vešović, Lesjak je pao a onda valjda iznerviran upornošću i borbenošću gostiju, u ovom slučaju Vešovića, sa trave nogom odnosno đonom udario Vešovića u trbuh. Udarac je zasigurno bio veoma bolan jer se Vešović srušio na travu, a sudac Duje Strukan – koji je bio udaljen svega nekoliko metara od ovoga dvojca – bez razmišljanja je „isukao“ crveni karton i poslao Lesjaka pod tuš.

Sve dalje od toga trenutka, pogotovo za one koji su svjesni igračke snage riječke momčadi, bila je stvar rutine. Igrač manje za domaće značio je da je samo pitanje trenutka kada će Riječani jednostavnim nogometnim „prebrojavanjem“ realizirati brojčanu premoć, i to se dogodilo za svega par minuta.

U 52. minuti jednu polukontru Riječana povukao je Andrijašević koji je ubacio s desne strane, na loptu su prema petercu Malenice trčali Gavranović i Škorić, a ovaj potonji je u želji da otkloni opasnosti ispred nadolazećeg Gavranovića skrenuo loptu ali je time zatresao vlastitu mrežu.

Pet minuta kasnije sve je definitivno bilo gotovo: Gorgon, koji je u međuvremenu zamijenio Gavranovića, povukao je novu polukontru, gurnuo loptu udesno za Andrijaševića koji je ušao sam u kazneni prostor i rutinski poentirao.

Do kraja utakmice bilo je samo pitanje hoće li gosti ubaciti još poneku loptu iza leđa vratara Malenice (najbliži je bio Gorgon koji je u 65. minuti s pet metara glavom prolsijedio loptu u vratnicu), a nekoliko poluprilika imali su i domaći za barem ublažavanje rezultatski visokog ukupnog poraza.

Na taj način Rijeka se plasirala u finale Kupa Hrvatske gdje će 31. svibnja odmjeriti snage s Dinamom za omiljeni prijelazni pehar – “Rabuzinovo sunce” kojeg su dosad Bijeli osvajali tri puta. Vrijeme je za četvrto podizanje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari