SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka u nemogućim uvjetima na Rujevici na nevjerojatan način izgubila od Slaven Belupa

Riječani nisu iskoristili najmanje tri ‘mrtve’ šanse za pogodak (Frigan, Hodža, Liber), nasuprot tome Crnac je iskoristio jednu od rijetkih šansi za goste. Igrači i promrzli i pokisli navijači bijelih na Rujevici oduševljeno su proslavili pogodak Veiga u 43. minuti, ali nažalost umiješao se VAR – strijelac za Riječane bio je u zaleđu

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 23. kola Supersport HNL. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Gledatelja: 3.000.

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević – Hodža, Banda – Ampem, Selahi, Marin – Frigan

SLAVEN BELUPO: Čović – Božić, Kocijan, Tepšić, Bosec, Mudražija, Jambor, Talys, Hoxha, Perošević, Manaj.

Rijeka i Slaven Belupo odigrali su večeras utakmicu za pamćenje – nažalost, ne toliko zbog atraktivne igre ili vatrometa golova već zbog izuzetno teških uvjeta za igru. Kao da uporna kiša i iznimno ‘brz’ teren nisu bili dovoljni, nad Rujevicu se spustila i gusta magla – ili niska naoblaka, kako u polušali tvrde meteorolozi Rimetea.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Usprkos tome, na kraju smo dobili jednu živu i dobru utakmicu u kojoj su bijeli imali više od igre, golemu prednost u posjedu lopte – posebno u prvom poluvremenu – i 3-4 ‘mrtve šanse za gol u 90 minuta (Frigan, Hodža, Liber). Nažalost, strijelci Rijeke nisu večeras bili precizni, a kako to obično biva pred kraj utakmice su u nekoliko kontranapada do lijepe prilike za gol došli i gosti (Crnac). Konačno, i do pogotka vrijednog tri boda…

U 85. minuti s lijeve strane je upućena jedna duga lopta prema petercu Rijeke, Crnac se zavukao Vukčeviću iza leđa i u klizećem startu zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog Labrovića. Crnac se tom prilikom i ozlijedio, udario je leđima u vratnicu, no uz puno muke odigrao je utakmicu do kraja.

Serija prilika za bijele krenula je u 12. minuti. Selahi je presjekao loptu na centru, Rijeci se otvorila kontra s viškom igrača. Selahi je gurnuo za Frigana koji se sjurio prema golu, ali nije dobro kontrolirao loptu i propala je prilika za bijele.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 32. minuti nova velika prilika za Rijeku. Banda je ubacio, Galešić je spustio glavom loptu, Marin je ostao okrenut bočno prema golu i s par metara nije uspio svladati Čovića.

U 43. minuti Banda je ubacio iz kornera. Lopta je došla do Princea koji je snažno pucao. Nakon što je lopta zapela u bloku, i Marin je okušao udarac a Veiga je poentirao. Nakon provjere VAR-a gol je poništen zbog zaleđa.

U 70. minuti smo zabilježili sjajnu priliku za Hodžu, ali lopta je po njegovu udarcu s nekih s 13 metara otišla rano u vratara Slavena.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I onda u 74. minuti možda i najljepša akcija na utakmici, sve je sam napravio Liber. Liber se sjajno riješio pratnje dvojice igrača Slavena, ali nakon dva ‘okreta’ strana i bacanja braniča Slavena na travu, loptu je po njegovu udarcu vrhunski obranio Čović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja