SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka u Puli pobijedila izuzetno grubu Istru 1961 i osvojila tri važna boda u borbi za Europu!

Najvažniji trenutak utakmice bila je 23.minuta kada je Riječane u vodstvo doveo snalažljivi Niko Janković na sjajnu asistenciju Frigana

ISTRA 1961 – RIJEKA 0:2 (0:1)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 24. kola Supersport HNL. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Gledatelja: 3019.

Strijelci: 0:1 N. Janković (23), 0:2 Janković (90+4, 11m)

ISTRA 1961: Majkić – Hujber, Marešić, Galilea, Kadušić, Mlinar, Petrusenko, Caseres, L. Marin, Erceg, Vuk

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Dilaver, Goda – Hodža, Banda – Ampem, Janković, A. Marin – Frigan

Nogometaši Rijeke u 24. kolu Supersport HNL-a pobijedili su momčad Istre 1961 u utakmici u kojoj su uglavnom kontrolirali tijek igre ali su se upravo zbog toga morali nositi i s izuzetno grubim nasrtajima igrača Istre 1961. Puležani nisu birali načine kako zaustaviti Frigana, Jankovića, Godu, Ampema i druge raspoložene igrače u bijelim majicama.

Vrhunac takve bespotrebno grube igre domaćih bio je start Mlinara na Friganu u 70. minuti za što je veznjak Puležana zaradio izravni crveni karton (a već je ranije dobio i žuti!).

Najvažniji trenutak utakmice bila je 23.minuta kada je Riječane u vodstvo doveo snalažljivi Niko Janković na sjajnu asistenciju Frigana.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Rijeka je i prije svog pogotka imala veliku prilike za gol. U 12. minuti Veiga je odlično oduzeo loptu na desnoj strani na polovici Istre i proigrao Hodžu, ali lopta je po udarcu s dvadesetak metara otišla pored gola.

U 18. minuti nakon brzog izvođenja auta, Janković je potegnuo s dvadesetak metara. Majkić je samo kratko odbio loptu, natrčao je Frigan, ali vratar Istre 1961 je sjajno reakcijom sačuvao mrežu u matnoj poziciji.

Rijeka je dobru priliku imala u 34. minuti, Marin je oštro ubacio s lijeve strane, ali Frigan u duelu nije uspio kvalitetno pucati.

Istra je prvu opasniju akciju imala u 38. minuti. Dva udarca Istre završila su u bloku, lopta je na kraju došla do Hujbera, ali udarac iz dobre pozicije nije bio precizan.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Do kraja prvog dijela Istra je imala još jednu priliku. Caseres je izborio slobodan udarac na 17 metara. Pokušaj Ante Ercega završio je u živom zidu.

Istra 1961 drugi dio otvorila je udarcem Marina, dok je na drugoj strani ubačaj u kazneni prostor Istre skrenuo Galešić, lopta je odbila od braniča Istre, ali Majkić je iščupao loptu koja je bila na putu u mrežu.

U 69. minuti lijepu priliku imali su i domaćini. Obrana Rijeke nije izbacila ubačaj, Erceg je uspio smiriti, izboriti se za prostor i naći se sam pred golom.Ipak, Labrović je sjajno obranio!

Rijeka je od 90. minute igrala s dva igrača više. Erceg je potpuno izvan kontrole – ‘pokupio’ je Galešića i zaradio drugi žuti karton, što je značilo isključenje za njega. Ercegu ni to nije bilo dovoljno, uzeo je sucu blokić s imenima opomenutih igrača i pokidao ga na dijelove. Zaista nesvakidašnje scene danas s igračima u zelenim dresovima, Riječani su ih dobrom igrom potpuno izbezumili.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 4. minuti sudačke nadoknade vremena Obregon je srušen u 16 metara a Janković je sigurno realizirao kazneni udarac za potvrdu pobjede Rijeke.

Bijeli kući nose tri izuzetno važna boda u bitki za izlazak u europska natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari