HNK RIJEKA

UEFA kaznila i opomenula HNK Rijeku, s Rujevice poručuju: Sve obveze iz 2022. smo riješili

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka se oglasila nakon UEFA-ine kazne i prijetnje izbacivanjem iz europskih natjecanja

UEFA je zbog neplaćenih obaveza žestoko novčano kaznila Rijeku i Osijek.

UEFA je prošle godine izglasala novi Pravilnik o licenciranju i financijskoj održivosti klubova i na termelju tog pravilnika odlučila kazniti 11 klubova, među njima i dva iz Hrvatske – Rijeku i Osijek.

Rijeka je kažnjena novčano s 450.000 eura a Osijekova kazna iznosi ukupno 600.000 eura jer nije isplatio plaće igračima za listopad i studeni prošle godine (450.000 i 150.000 eura zbog ponovljenog prekršaja financijskog fair-playa).

Rijeka se danas rano poslijepodne, odmahnakon objavljivanaj ove vijesti, priopćenjem obratila medijima i javnosti.

Priopćenje HNK Rijeke prenosimo u cijelosti:

“HNK Rijeka je sve dospjele obveze iz 2022. godine podmirio ili definirao otplatne planove prema sportskim klubovima. Kazna se odnosi na probijanje određenih rokova koji su zadani financijskim fair playom.

Ujedno, važno je naglasiti da su dospjela potraživanja HNK Rijeka prema sportskim klubovima značajno veća od dospjelih obaveza koje je HNK Rijeka iskazala za 2022. godinu, a naknadno podmirila i definirala otplatu istih kako je već navedeno.

Važno je istaknuti da se financijska kazna ne definira po težini prekršaja, već UEFA povlači sredstva koje je klub primio u 2022. godini. HNK Rijeka poštuje i poštivat će u budućnosti sve odredbe UEFA-inog Financial fair play pravilnika”, priopćili su s Rujevice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari