SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka u Puli povela krasnim golom Vučkića – no to je bilo dovoljno samo za bod

Remijem su Istra i Rijeka došle do pet bodova, koliko imaju i Osijek te Gorica. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovaj rezultat zadovoljiti vrhušku kluba i hoće li Fausto Budicin ostati trener Rijeke

ISTRA 1961 – RIJEKA – 1:1 (1:1)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 6. kola SuperSport HNL. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Gledatelja: 2422.

Strijelci: 0:1 Vučkić (5), 1:1 Petković (26)

ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Caseres, Mlinar, Galilea, Marin, Petrusenko, Perković, Petković, Kadušić, Bakrar.

RIJEKA: Labrović, Pavlović, Vrančić, Ampem, Vukčević, Krešić, Selahi, Vučkić, Solano, Hodža, Djouahra.

‘Derby della Učka’ nije nikada odigran u čudnijem ozračju – bio je to, naime, dvoboj dvije posljednjeplasirane momčadi SuperSport HNL-a, nakon što Riječani u prvih nekoliko kola pod vodstvom (smijenjenog) trenera Dragana Tadića nisu uspjeli na pravi način ući u sezonu. Pored toga, to je bila i prva utakmica koju je s klupe bijelih samostalno vodio Fausto Budicin koji je tek sezonu prije bio i trener – Istre 1961!

I krenula je Rijeka odlično – već u 5. minuti Haris Vučkić zabio je za vodstvo gostiju. Bila je to jednostavna i brza akcija Rijeke. S lijevog krila Prince Ampem, koji je napokon zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji krlilnog napadača, ubaio je dugu loptu za Vučkića koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i poentirao!

U 9. minuti Djouahra je probao izravno iz slobodnog udarca s lijeve strane iznenaditi Istru no greda je spasila domaćina!

U 16. minuti Vrančić je izbacio Princea koji je prošao Galileu i ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali udarac je bio lagan te je vratar Majkić lako ukrotio loptu.

Domaći su se ipak uspjeli othrvati svim tim početnim naletima gostiju i odlučili uzvratiti udarac. Ubrzo im se isplatilo!

U 26. minuti Petković se prošetao po desnoj strani riječke obrane i pogodio s ruba kaznenog prostora. Lopta je na putu prema golu nesretno prošla Pavloviću kroz noge.

U 64. minuti je Advan Kadušić utrčao u prostor iza leđa riječke obrane i natjerao Labrovića na intervenciju nogom.

Rijeka je do sva ti boda morala doći u 68. minuti!

Selahi je oduzeo loptu obrani Istre, krenuo sam prema golu. S desne strane je dolazio Obregon, ali veznjak Rijeke se spetljao i propala je prilika. Već nekoliko trenutaka kasnije Selahi je na desnoj strani obrane Istre uzeo loptu, gurnuo za Vrančića, ali ponovo nije bilo kvalitetnog udarca.

Do kraja utakmice igrači i jedne i druge momčadi pokušavali su doći do pogotka koji bi im donio pobjedu no velikih prilika nije bilo puno. U 78. minuti Vrančić je ubacio iz kornera, udarac Pavlovića glavom otišao je pored gola. 

Treba izdvojiti drugu minutu sudačke nadoknade vremena kada je Petković pobjegao obrani Rijeke no Labrović i vratnica su spasili bijele!

Na kraju, remi se čini i najpravednijim ishodom ove utakmice koja je ipak pokazala da Rijeka može – samo treba još ispolirati nedostajuće elemente bijele nogometne slagalice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari