PRVA HNL

Galerija | Rijeka u sjajnoj utakmici pobijedila Osijek! Bijeli se ‘probudili’ na vrijeme da Osječanima pokvare šampionske ambicije

Rijeka ove proljetne polusezone glatko pobjeđuje Hajduk i Osijek ali gubi od H. dragovoljca, Gorice, Lokomotive… Šteta što se bijeli – zbog ovih poraza – za titulu ne bore do posljednjeg kola!

RIJEKA – OSIJEK 3:1 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 32. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Gledatelja: 3221.

Strijelci: 1:0 Murić (19, 11m), 2:0 Vučkić (36), 3:0 Drmić (49), 3:1 Mance (65)

RIJEKA: Labrović – Solano, Velkovski, Smolčić, Vukčević – Čerin, Selahi – Murić, Vučkić, Pavičić – Drmić

OSIJEK: Ivušić – Grgić, Lončar, Bralić, Čeberko – Nejašmić, Žaper – Kleinheisler, Caktaš, Lovrić – Mierez

Rijeka je na Rujevici razbila Osijek s tri fantastična pogotka – a moglo ih je biti i puno više! Bijelima je poništen gol a dva puta su gađali okvir gola.

Napadači Rijeke odigrali su večeras odličnu utakmicu i ponajviše zahvaljujući njihovom nadahnuću Rijeka je na Rujevici izborila glatku pobjedu nad Osijekom od kojega se očekivalo puno više. Osječani su bili u sjajnoj poziciji da pobjedama u svih preostalih pet kola osvoje naslov prvaka Hrvatske, ali nešto se pitalo i Riječane.

Rijeka je povela u 19. minuti iz kaznenog udarca. Dvije minute prije toga Vukčević je ubacio, Pavičić uspio gurnuti poluvisoku loptu pored Cheberka koji je igrao rukom. Odogvornost je preuzeo Robert Murić i sigurno poentirao.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon što je Selahi u 32. minuti snažnim udarcemo s 20 metara poslao loptu u gredu Ivušićevih vrata, drugi gol Rijeke ‘vidio’ je u zraku. I stigao je vrlo brzo! U 36. minuti Murić je ubacio, Drmić spustio za Vučkića koji je poentirao.

Svoj treći gol bijeli su zabili praktički odmah po izlasku na teren u drugom poluvremenu. U 49. minuti Pavičić je sjajno proigrao Murića koji je paralelnom loptom pronašao usamljenog Drmića koji je sigurno poentirao za visoko vodstvo bijelih – 3:0!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osijek je s(p)retno smanjio vodstvo Rijeke u 65. minuti. Mance je pucao s 20 metara, lopta je promijenila smjer odbivši se od Vukčevića u nebranjeni dio Labrovićevih vrata.

S obje strane potom se nanizalo nekoliko lijepih prilika za gol. Drmiću je zbog rubnog zaleđa poništen lijepi gol a Osječani su imali nekoliko lijepih prilika za dodatno smanjenje vodstva bijelih. To bi utakmicu sigurno odvelo u neizvjesnu završnicu!

U 72. minuti Mance je išao sam prema golu no lopta je po njegovu udarcu otišla pored vratnice. U 80. Lovrić je izveo slobodan udarac s 18 metara no lopta je prošla malo pored Labrovićevih vrata.

Rijeka je mogla zabiti i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je  Bušnja opalio po lopti s lijeve strane gotovo kod peterca, ali Ivušić je obranio.

Ovim porazom Osijek je propustio priliku preuzeti vrh ljestvice, ostao je drugi sa 64 boda, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama koji u nedjelju gostuje kod Gorice, a dva više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka koji u nedjelju gostuje kod Slavena Belupa. Rijeka je četvrta sa 58 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari