PRVA HNL

Galerija | Rijeka u spektakularnoj golijadi pobijedila Šibenik, Drmić napunio mrežu domaćih do vrha!

Rijeka se u formu vraća u pravom trenutku, finale Kupa Hrvatske sve je bliže

ŠIBENIK – RIJEKA 3:5 (2:2)

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Utakmica 33. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ante Šuljak (Zagreb). Gledatelja: 2.000

Strijelci: 0:1 Drmić (12′), 1:1 Mesa (27′), 2:1 Grezda (36′), 2:2 Pavičić (37′), 2:3 Krešić (50′), 2:4 Drmić (70′), 2:5 Drmić (72′), 3:5 Delić (79)

ŠIBENIK: Rogić – Klopp, Šimunović, Bilić, Mina, Ćurić, Mesa, Grezda, Vidović, Marin, Delić.

RIJEKA: Labrović – Ampem, Krešić, Smolčić, Vukčević, Čerin, Selahi, Pavičić, Murić, Vučkić, Drmić

U ludoj utakmici i rijetko viđenoj golijadi Rijeka je večeras u Šibeniku pobijedila domaćina napunivši mrežu vratara do vrha!

Posebno rapsoložen i u nevjerojatnoj golgeterskoj formi je Josip Drmić koji je postigao nova tri gola i konkurira za titulu najboljeg strijelca Prve HNL.

30.04.2022. Sibenik – HT Prva liga, 33. kolo, NK Sibenik – HNK Rijeka Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prvo poluvrijeme donijelo je četiri gola, odličnu igru Rijeke i niz prilika koje su mogle donijeti i puno veći broj golova u mreži domaćina.

Nakon ispitivanja snaga, Rijeka je povela u 12. minuti iz prve prilike. Prince je u završnici ubacio, a Drmić poentirao glavom – 0:1.

U 16. minuti velika prilika za Rijeku. Selahi je oduzeo loptu na sredini, Murić povukao kontru i odlučio se za udarac. Lopta se u visokom luku odbila pred gol domaćina, na noge Vučkiću koji je iz blizine promašio!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Četiri minute kasnije nova pogreška u obrani Šibenika donijela je bijelima priliku. Čerin je gurnuo u prostor za Drmića koji je ušao u kazneni prostor, ali udarac lijevom nogom završio je u vanjskoj mrežici.

U 21. minuti prilika za Šibenik. Smolčić je sad povratnom loptom doveo Labrovića u tešku situaciju, vratar Rijeke istrčao je i uspio izbiti glavom loptu koja je došla do Grezde, ali njegov udarac glavom s 20-ak metara nije imao šanse završiti u mreži.

Samo minutu kasnije Drmić je odigrao za Murića koji se sjurio prema golu i pucao desnom nogom, a Rogić odbio udarac.

Rijeka je u tom periodu nizala prilike i pravo je čudo kako je Šibenik prvih 25 minuta utakmice ušao samo s golom zaostatka.

30.04.2022. Sibenik – HT Prva liga, 33. kolo, NK Sibenik – HNK Rijeka Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve promašaje Šibenik je kaznio u 27. minuti. Domaćin je brzo izveo udarac iz kuta i ubacio, Mesa je udarcem glavom matirao Labrovića – 1:1.

U 34. minuti sjajan pokušaj Skorupa s 25 metara iz slobodnog udarca, greda je spasila Rijeku ovog puta.

Ako to nije bio dovoljan šok za bijele, Šibenik je poveo u 36. minuti. Smolčić je izgubio loptu u kaznenom prostoru Rijeke, udarac Marina Labrović je obranio, ali natrčao je Grezda i poentirao – 2:1.

Veselje domaćina bilo je kratkog vijeka. Već u idućem napadu Murić je odigrao prizemnu loptu u kazneni prostor Šibenika, obrana je kratko odbila na noge Pavičiću koji je poentirao – 2:2.

30.04.2022. Sibenik – HT Prva liga, 33. kolo, NK Sibenik – HNK Rijeka Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Već u idućem napadu Murić se ponovo našao u sjajnoj situaciji na desnoj strani kaznenog prostora, ali novi pokušaj desnom nogom ponovo je bio neprecizan.

Rijeka je odlično krenula u nastavak. Murić je u 49. minuti povukao kontru, pretrčao pola terena i onda snažno potegnuo sa 16 metara. Rogić je obranio.

Nakon ubačaja iz kuta, Krešić je bio najviši i poentirao udarcem glavom – 2:3.

U 63. minuti sjajna prilika za Šibenik. Marin je odlično pucao s 18 metara, malo Labrović, malo vratnica i rezutlat se nije mijenjao.

I onda je Rijeka naplatila sve promašaje. Murić je u 70. minuti sjajno odigrao za Vučkića koji je milimetarski preciznim ubačajem pronašao Drmića koji je poentirao glavom – 2:4.

30.04.2022. Sibenik – HT Prva liga, 33. kolo, NK Sibenik – HNK Rijeka Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon tog gola Rijeka je napravila dvije izmjene, domaćin se nije stigao ni posložiti, a Drmić je novim sjajnim udarcem s dvadesetak metara stigao do hat-tricka – 2:5.

U 79. minuti Šibenik je smanjio. Marin je ubacio iz slobodnog udarca, koji je bio skraćeni korner, a Bilić poentirao na drugoj vratnici – 3:5.

U 82. minuti odličan udarac Grezde s 18 metara, sjajno je zaustavio Labrović.

Nakon ove pobjede Rijeka ima 61 bod i na ljestvici Prve HNL još je u igri za pozicije dva i tri koje drže Hajduk sa 66 bodova i Osijek sa 64 boda i utakmicom manje. Teoretski i u igri po pitanju borbe za naslov jer tri kola prije kraja ima osam bodova manje od Dinama, ali Dinamo također ima utakmicu manje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari