RIJEKA – ZAGREB 3:0 Riječani sve frustracije zbog Koprivnice iskalili na nemoćnom Zagrebu

RIJEKA – ZAGREB 3:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 30. Kola MaxTV Prve lige. Sudac Željko Frković (Gospić). Gledatelja. 2700.

RIJEKA – Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta, Bradarić (Brezovec, 70), Maleš, Tomasov, Gavranović (Močinić, 58), Matei (Vešović), Bezjak.

ZAGREB – Herceg, Kovačić, Tešija, Mudražija, Ljubičić (od 32′ Bevab), Šulc, Stepčić, Strasser, Matić, Šehić (od 63′ Musa), Boban

Strijelci: Bradarić (19), Bezjak (21), Matei (51)

Nogometaši Rijeke sigurnom su i efikasnom igrom večeras na Rujevici na nemoćnoj momčadi Zagreba iskalili sve frustracije zbog dvije posljednje očajne nogometne prezentacije u Koprivnici koje su ih stajale mogućnosti da se najozbiljnije „pohvataju“ s Dinamom za oba trofeja u domaćim natjecanjima

Duhoviti transparent Armade

Zanimljivo je da su pripadnici Armade na istočnoj tribini odlučili ovoga puta sudjelovati u utakmici mirno sjedeći na stolicama, bez (pre)glasnog navijanja i pjevanja navijačkih pjesama. Svoju odluku kratko i vrlo jezgrovito objasnili su transparentom na kojem je pisalo “DANAS ĆEMO NAVIJATI KAKO STE VI U KOPRIVNICI IGRALI”. Ipak, jedan dio gorljivih navijača Rijeke ipak se nije mogao tijekom cijele utakmice suzdržati od povika odobravanja jer su Bijeli vrlo brzo svojom igrom i pogocima ponovno navukli osmijeh na lica navijača.

Roman Bezjak u naletu na Zagrebov gol (Foto: HNK Rijeka)
Roman Bezjak u naletu na Zagrebov gol (Foto: HNK Rijeka)
 Rastrčanim i borbenim domaćinima („jezikova juha“ a i udar na džep polučio je rezultat?!) nesigurna momčad Zagreba nije mogla parirati, pogotovo u prvom dijelu utakmice.

Najviše se to odnosi na obranu uvjerljivo posljednjeplasirane momčadi prvenstva koja se nije snalazila u prostoru i vremenu – Bijeli napadači a posebno njihovo kretanje odnosno križanja bili su nerješiva enigma za Zagrebove braniče, pa je trener gostiju prvu zamjenu igrača obavio već u 32. minuti kada je Ljubičića zamijenio Bevab.

S nekoliko, tako se učinilo s tribina, vrlo „laganih“ dubinskih lopti riječkih veznjaka prema napadačima obrana Zagreba u tri se navrata rasparala poput starog pergamenta. Zaključiti akcije pogocima u takvim je situacijama bila samo stvar tehnike kakvu strijelci Bradarić, Bezjak i Matei nedvojbeno posjeduju.

U 19. minuti Tomasov je uzeo loptu na svojoj polovici i potegao kontru, te je u završnici gurnuo za Bezjaka koji je poslužio Bradarića koji po sredini gola s nekih desetak metara neobranjivo gađa lijevi golmanov kut za vodstvo Bijelih.

Samo dvije minute kasnije Ristovski je sjajnom i jednostavnom okomitom loptom izbacio Bezjaka koji je ostao sam u kaznenom prostoru, a za strijelca toga kalibra završnica je bila stvar rutine.

Zagreb je uzvratio slobodnim udarcem na 20 metara, ali pokušaj Stepčića otišao je malo iznad grede.

I konačno, u 51. minuti baš ona tropotezna nogometna kacija kakve volimo vidjeti: Bezjak se još jednom sjajno riješio pratnje i ubacio s desnog boka, a Matei loptu ispred sporog i neodlučnog vratara gostiju pospremio u mrežu.

Iako je bilo još šansi za golove, Riječani nisu srljali svjesni da je pobjeda osigurana te su do isteka 90. minute rutinskom igrom utakmicu održavali u sferi sigurnosti.

Rijeka je ovim slavljem stigla do 18. prvenstvene pobjede. Ne treba pretjerano likovati u pobjedi nad „fenjerašem“, no ova prezentacija Bijelih svakako je svojevrsno ohrabrenje pred nekoliko sljedećih, ključnih utakmica u završnici HNL-a. Jer, prvenstvo matematički ipak još nije riješeno!

A dok ima nade u trofej, treba dati sve od sebe da se zgrabi eventualna prilika!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari