TREĆA PRIPREMNA UTAKMICA

RIJEKA-ŽILINA 2:2 Murić i Bušnja strijelci u jakoj pripremnoj utakmici Bijelih

Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Žiline 2:2 u trećoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu

RIJEKA – ŽILINA 2:2

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Žilina 2:2 (1:1). Sudac: Neid Kajtazović (Kranj).

Strijelci: 1:0 Murić (12′-11m), 1:1 Bichakhchyan (14′-11m), 1:2 Bichakhchyan (59′), 2:2 Bušnja (73′).

RIJEKA: Prskalo (od 46′ Labrović), Escoval, Galović, Galešić, Tomečak (od 61′ I. Smolčić), Pavičić (od 46′ Lončar), Gnezda Čerin (od 46′ Lepinjica), Liber (od 70′ Karrica), Jurišić (od 53′ Braut), Murić (od 58′ Bušnja), Vuk (od 46′ Ampem).

ŽILINA: Petraš, Kopas, Kapralik, Myslovič, Gono, Bichakhchyan, Paur, Minarik. Anang, Duriš, Sula. Još su igrali: Teplan, Leitner, Jibril. Jambor, Goljan, Bernat, Slebodnik, Sluka, Tandara, Nagy.

U zanimljivom i sadržajnom susretu ostao je na kraju dojam da je Rijeka pružila više.

Rijeka je otvorila lijepo akcijom i prodrom Murića u drugoj minuti, ali vratar Žiline bio je spreman. U 11. minuti, u jeku pritiska Rijeke, jedna lopta u kaznenom prostoru pogodila je igrača Žiline u ruku i sudac je pokazao na bijelu točku.

Murić je bio siguran izvođač – 1:0.

Ipak, vodstvo nije dugo trajalo, Žilina je na drugoj strani izborila najstrožu kaznu nakon procjene suca da je Prskalo srušio napadača Žiline. Bichakhchyan je bio siguran izvođač s bijele točke – 1:1.

Žilina je do gola mogla i u 19. minuti, Duriš se našao u dobroj situaciji, udarca je otišao preko grede. Murić je u 24. minuti ponovo pokazao da je prava opasnost za obranu Žiline, ali novi udarac s desne strane ponovo je ukrotio vratar Žiline.

Samo minutu kasnije Murić je dugo vukao loptu i vagao, na kraju sjajno proigrao za Vuka čiji je udarac iz odlične situacije otišao preko grede. U 28. minuti Liber je sjajno proigrao Pavičića koji je izbio pred gol Žiline i u klizećem startu uspio prebaciti vratara Žiline, ali lopta je otišla pored gola.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i odličan udarca Murića (35′) s 18 metara kojega je ponovo zaustavio vratar Žiline, dok je slovačka momčad na drugoj strani imala priliku u 41. minuti, ali snažan udarac Kapralika obranio je Prskalo.

Rijeka je bolje krenula i u nastavak, udarac Lepinjice i još nekoliko dobrih situacija najavljivali su gol Rijeke, ali on je ipak pao na drugoj strani.

Nakon nespretne reakcije obrane Rijeke, Labrović je izgubio loptu, a Bichakhchyan je u konačnici ostao sam i poslao loptu u praznu mrežu – 1:2.

Stvari je na početak u 72. minuti vratio Denis Bušnja još jednom pokazavši kvalitetu. Bušnja je naciljao s dvadesetak metara i pogodio – 2: 2.

Već u idućoj akciji i Karrica je lijepo pucao, malo je nedostajalo da Rijeka preokrene rezultat.

U konačnici Rijeka je ostavila vrlo dobar dojam i malo je nedostajala da dobru igru okruni pobjedom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari