SUPERSPORT HNL

Rijeku nadmudrile bivše zvijezde Rujevice, Ristovski donio pobjedu Dinamu nakon velike greške bijele obrane

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bio je to neočekivani dar riječke obrane Dinamu. Bijeli nisu uspjeli nastaviti odličan rezultatski niz

DINAMO – RIJEKA 1:0 (0:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica 26. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Menelaos Antoniou (Cipar). Gledatelja: 11243

Strijelac: 1:0 Ristovski (68)

DINAMO: Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Ademi, Špikić, Baturina, Ivanušec, Petković (od 19′ Drmić)

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Frigan

U posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0).

Nakon grede Drmića u prvom poluvremenu i stative Ristovskog u drugom dijelu utakmice, navijači Rijeke ponadali su se da je danas sreća na njihovoj strani i damogu izboriti povoljan rezultat u Maksimiru.

Međutim, sreću treba nečine i zaslužiti, a Riječani danas u posljednjoj trećini napada nisu imali dobre ideje pa samim time ni prilike za neki pogodak koji bi im zasigurno donio povoljniji rezultat i barem jedan bod na kontu.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ovako, presudio im je njihov bivši suigrač. Stefan Ristovski lukavo je dočekao u 68.minuti loptu na drugoj stativi nakon ubačaja Baturine iz kuta i potpuno neometan silovito zabio loptu u mrežu s par metara udaljenosti od nemoćnog Labrovića.

Riječani su pokušali do kraja utakmice popraviti rezultat, a najbolju priliku za to imao je Hodža u 82. minuti. Djouahra je proigrao Hodžu, ali njegov udarac iskosa s lijeve strane unutar šesnaesterca zaustavila je vratnica. Odbijena lopta stigla je do usamljenog Vukčevića u srce kaznenog prostora no loptu je po njegovu udarcu blokirao Ljubičić.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

Utakmica je baš počela šansom Ademija, odmah u prvoj minuti. No, ta prva šansa nije bila najava Dinamovih napada u valovima, čak štoviše, Rijeka je odmah pokazala kako se nije u Maksimir došla isključivo braniti već opasno prijetili lideru prvenstva.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice te je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti. Zamijenio ga je Drmić.

Gosti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika igralo se tijekom uvodnih trideset minuta. Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Odmah nakon toga Dinamo je složio dobru akciju te je nakon kombiniranja Baturine i Ivanušeca gredu pogodio Josip Drmić. Do kraja prvog dijela još je šansu imao Ademi, ali je Labrović zaustavio njegov udarac.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka. U 49. minuti Frigan je mogao i morao bolje reagirati, ali je loše pucao glavom.

Drugi put na susretu pogođen je gostujući okvir vrata u 58. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta se odbila u visokom luku i došla na nogu Ristovskom koji je potegnuo iz prve. Vratnica je ovoga puta spasila bijele!

Dinamo je prijetio i u 66. minuti, ali udarac Ivanušeca s 15 metara je blokiran.

U 78. minuti obrana Dinama nespretno je izgubila loptu, Djouhara je gurnuo za Frigana, ali udarac s 14 metara otišao je visoko preko gola.

Pogodak Ristovskog

Ristovski nije zabio tada, ali je u 67. minuti nakon kornera. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici te je pogodio za 1-0.

Uslijedili su potom žestoki pokušaji Rijeke da izjednači i bila je tome vrlo blizu u 82. minuti, ali je udarac Hodže završio na vratnici. Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari