SUPERSPORT HNL

Galerija | Rujevica proključala, Rijeka pobijedila Hajduk! U utakmici s ‘milijun’ prilika presudili golovi Frigana i Marina

U posljednjem susretu 29. kola HNL-a, derbi utakmici na Rujevici, nogometaši Rijeke su svladali Hajduk s 2-0 (1-0). Rijeka je nakon odličnog ulaska u utakmicu povela već u 9. minuti nakon sjajne akcije asistenta Vukčevića i strijelca Frigana

RIJEKA – HAJDUK 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 29. kola Supersport HNL-a. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Gledatelja: 7749

Strijelci: 1:0 Frigan (9), 2:0 Marin (75)

RIJEKA: Labrović; Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević – Selahi, Hodža – Ampem, Janković, Marin – Frigan

HAJDUK: Lučić; Melnjak, Ferro, Vušković, Lovrencsics; Fossati, Grgić; Benrahou, Pukštas, Mlakar; Kalinić

Jadranski derbi ponudio je velika nogometna uzbuđenja kako se i priliči utakmicama Rijeke i Hajduka.

Gotovo do kraja ispunjenje tribine, solidni vremenski uvjeti remećeni tek upornim naletima vjetra i raspoloženi igrači obje momčadi bili su preduvjet za odličnu utakmicu u kojoj smo vidjeli gotovo sve ono zbog čega volimo nogomet – na trenutke “run & gun” igru, brojne prilike za postizanje pogotka, sjajne obrane vratara, straktivne koreografije Armade… Nedostajao je tek poneki pogodak više!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Riječani su nakon boljeg ulaska u utakmicu poveli već u 9.minuti. Marin i Vukčević odigrali su dupli pas na lijevoj strani, Vukčević je ubacio u srce šesnaesterca a Frigan je pratio akciju i sjajno poentirao glavom!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 21. minuti Dilaver je pokušao škaricama zabiti nakon ubačaja iz kornera, nije prošla atrakcija ,lopta se otkrotrljala pored vratara.

U 26. minuti vidjeli smo prvi udarac Hajduka na dvoboju, Pukštas je tukao po lopti koja je otišla ravno u ruke Labrovića.

U 40. minuti Hajduk je dobio slobodan udarac na nekih dvadesetak metara od Labrovića. Bila je to lijepa prilika za dobrog strijelca, međutim Fossati je dva puta loptu napucao u živi zid – iz slobodnog udarca, pa odbijanca.

U 49. minuti Labrović se malo zaigrao pred svojim golom, blokirao ga je Pukstas. Odbijena lopta otišla je tik uz stativu!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Rijeka je uzvratila u 54. minuti – Marin je imao veliku priliku iz kontre, ali je loptu uputio točno u Lučića.

Dvije minute kasnije Rijeka je imala ‘mrtvu’ priliku za povećanje vodstva! Nakon ogromne pogreške Vuškovića Frigan je sam istrčao pred vratara Lučića. Dojam je da je napadač bijelih predugo čekao, nije se odlučio na dribling pa ga je Lučić iskusno pričekao i obranio svoj gol u teškoj situaciji.

U 67. minuti na sceni je junak Rijeke Labrović. Benrahou je imao veliku priliku ali je sjajni vratar Rijeke refleksno obranio nogom!

I onda, u 77.minuti napokon povećanje vodstva domaćih. Antonio Marin je nakon jedne pogreške u obrani Hajduka dobro ispratio polukontru i majstorski zabio na odličnu asistenciju Grgića za podebljanje prednosti Rijeke u Jadranskom derbiju!

Sova tri boda Rijeka se popela do trećeg mjesta na ljestvici. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari