S REPREZENTACIJOM – GOTOVO! Tragičar Messi s Argentinom izgubio treće uzastopno finale pa šokirao odlukom

Argentinci su dominirali cijelim susretom, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Nakon što su izgubili i treće finale u nizu, Messi je šokirao javnost

Nogometaši Čilea u reprizi prošlogodišnjeg finala Copa Americe ponovno su bili uspješniji od Argentine te su obranili naslov prvaka Južne Amerike.

Podsjetimo, ovogodišnje je izdanje turnira održano povodom 100. obljetnice Copa Americe, zbog čega je sam turnir bio proširen pa su na njemu nastupale i članice CONCACAF-a (Jamajka, Kostarika, Haiti, Meksiko, SAD i Panama). Kao i prošle godine, i ove su o konačnom pobjedniku odlučivali udarci s bijele točke.

Argentinci su dominirali cijelim susretom, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Najbolju priliku propustio je u 22. minuti Gonzalo Higuain, koji nije iskoristio dvoboj jedan na jedan s Claudijom Bravom.

Nakon 120 minuta bez pogodaka o pobjedniku su još jednom morali odlučivati jedanaesterci.

https://www.youtube.com/watch?v=ONpy1XkbelQ

Krenulo je dobro za Argentinu pošto je Romero obranio prvi udarac Čilea koji je izveo Vidal.

Nakon toga pucao je Lionel Messi, no njegov je udarac, na opće iznenađenje, završio u tribinama. Do kraja serije svi igrači Čilea bili su precizni, a Bravo je skinuo pokušaj Biglije i Argentinci su izgubili još jedno finale.

Lionel Messi tako još jednom nije uspio osvojiti veliki trofej s reprezentacijom, što mu mnogi predbacuju kao bitan nedostatak u karijeri jednog od najboljih igrača u povijesti. ‘Gaučosi’ su tako izgubili i treće finale u nizu. Nakon poraza u finalu SP-a u Brazilu 2014. od Njemačke, dva puta ih je u finalu Cope svladao Čile.

A nakon tog udarca, stigao je još jedan, mnogo bolniji za njihove navijače.

“Donio sam odluku, reprezentacija je za mene završena priča”, šokirao je Messi javnost nakon završetka utakmice.

“Učinio sam sve što sam mogao, a boli što nikad nisam postao prvak. Vjerujem da sam ovu odluku donio u svoje ime i u ime mnogih koji su to priželjkivali. Trudio sam se, pokušavao, ali jednostavno nije išlo”, rekao je Messi.

Pitanje je radi li se istupu u afektu nakon poraza ili odluci o kojoj Messi duže vrijeme razmišlja.
Ivan Blažević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari