BROJKE NE LAŽU

SADA JE I SLUŽBENO: Rijeka je u Hrvatskoj bolja od Hajduka!

Pixsell

HNK Rijeka preuzela primat u Jadranskom derbiju

Nogometaši Rijeke u nedjelju su ispisali jednu novu stranicu u nogometnoj povijesti. Osim što su slavljem na Poljudu ostali u utrci za drugo mjesto, Rijeka je prestigla Hajduk po broju ukupnih pobjeda od hrvatske samostalnosti.

Bio je to 94. ogled Rijeke i Hajduka od hrvatske samostalnosti, a Rijeka je preuzela primat ostvarivši 33. pobjedu, dok je Hajduk ostao na 32 pobjede. Dvadeset i devet utakmica okončano je remijem.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U tom periodu Rijeka i Hajduk postigli su po 121 pogodak. Rijeka je nakon poraza na Kantridi 21. ožujka 2013. godine nanizala čak 20 utakmica bez poraza u Jadranskim derbijima!

Uzevši taj susret kao polazišnu točku, Rijeka i Hajduk odigrali su 31 utakmicu, Rijeka je pobijedila u 17 ogleda, 12 utakmica je okončano remijem, a Hajduk je upisao samo dvije pobjede!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Simon Rožman stigao je u nedjelju u trećem ogledu protiv Hajduka do treće pobjede, a najviše Jadranskih derbija vodio je Matjaž Kek koji je u 22 utakmice upisao 13 pobjeda, osam remija i jedan poraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari