NEPRINCIPIJELNI PRITISAK

IZ NK OSIJEK KRENULE “PRLJAVE IGRE”! Stožer im dozvolio pune tribine, HNS sastanči sutra, čeka se reakcija HNK Rijeke

Photo: Ilustracija (Goran Stanzl/Vecernji list)

Osječani nastavljaju s pritiskom da se susret posljednjeg kola HT Prve lige ipak igra uz prisustvo gledatelja.

U subotu od 21:05 u Gradskom vrtu igra se utakmica sezone. Osijek u zadnjem kolu HNL-a dočekuje Lokomotivu u direktnom okršaju za ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. U utakmicu ulaze bodovno izjednačeni (62), a neodlučen rezultat u Ligu prvaka može pogurati Rijeku, koja zaostaje jedan bod (61) i računa na pobjedu protiv Istre na Rujevici u istom terminu.

Prema odluci Hrvatskog nogometnog saveza, sezona će se zaključiti pred praznim tribinama. To znači da bi i Osijek i Lokomotiva trebali odlučujući dvoboj igrati bez navijača što je naišlo na veliko negodovanje u Slavoniji, piše Sportnet.

Osječani rade pritisak da se navijačima ipak dopusti ulazak na stadion i da imaju podršku s tribina u najvažnijem susretu sezone. Zatražili su i mišljenje Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije koji je dao pozitivno mišljenje.

“Sve se razvija u dobrom smjeru. Sastanak sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije protekao je u odličnom ozračju i dobili smo preporuku prema kojoj se može igrati s publikom koju ćemo proslijediti u HNS. Očekujemo pozitivan rasplet te naše inicijative i veselimo se podršci koju će nam naši navijači pružiti u toj važnoj utakmici protiv Lokomotive”, istaknuo je Ferenc Sakalj, predsjednik uprave Osijeka.

Osječani su o tome obavijestili HNS koji će donijeti konačnu odluku u četvrtak na sjednici Izvršnog odbora.

Ako Hrvatski nogometni savez dopusti odigravanje uz prisustvo gledatelja, isto bi morao napraviti i s ostalim susretima, kao i s finalom Kupa. Ostaje za vidjeti kako će se postaviti u ovoj situaciji.

Očekuje se i reakcije iz Rijeke koja bi mogla postaviti pitanje regularnosti natjecanja ukoliko Osijeku bude dopušteno ono što klubu s Rujevice nije. Ulog je ogroman, Liga prvaka hrvatskim klubovima donosi financijski spas i nitko ne želi izgubiti prednost domaćeg terena pred svojim navijačima.

Osječani su imali ideju organizirati zajedničko gledanje tog susreta preko videozida u slučaju zatvaranja stadiona, ali takvo što bilo bi još problematičnije i ta ideja ne bi mogla proći, javlja Sportnet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari