SUPERSPORT HNL

Galerija | Sigurna pobjeda Rijeke na startu prvenstva, Niko Janković junak pobjede nad Rudešom

U 1. kolu Supersport HNL- večeras na Rujevici Rijeka je pobijedila Rudeš

RIJEKA – RUDEŠ 4:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 1. kola Supersport HNL-a. Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Gledatelja: 5070.

Strijelci: 1:0 N. Janković (40., 11m), 2:0 N. Janković (71), 3:0 Fruk (81), 4:0 Goda (90)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Veiga, Mitrović, Dilaver, Goda, Hodža, Banda, Grgić, Janković, Djouahra, Obregon.

RUDEŠ (4-3-3): Marić, Pavlek, Matić, Campos, Šare, Lazarov, Srbljinović, Vukmanović, Oddei, Latković, Rešetar

Unatoč prolomu oblaka prije utakmice i prognozi vremena koja je nudila samo neizvjesnost, ništa nije moglo spriječiti navijače Rijeke, njih preko 5.000, da pozdrave bijele na Rujevici u prvoj prvenstvenom susretu protiv novog prvoligaša – Rudeša.

Naravno, velik broj navijača najviše je zanimao sastav u kojem će bijeli ove sezone s puno optimizma napadati vrh ljestvice. Otišao je prošle sezone možda i najbolji igrač Rijeke, Matija Frigan, ujedno i najbolji strijelac, otišlo je još nekoliko igrača no isto tako je u rosteru Rijeke i puno novopridošlih igrača. Međutim, trener Sergej Jakirović ovoga puta oslonio se na igrače koje dobro poznaje iz prošle sezone, novopridošli igrači očito su još u trenažnom procesu i Jakirović traži pravi trenutak da ih postepeno uvodi u igru.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog toga je poziciju prvog napadača zauzeo Obregon koji je prošle sezone bio uglavnom zamjena Friganu. Grgić je uskočio na desno a Djouahra na lijevo krilo. Nekoliko zvučnih pojačanja Rijeke čekalo je svoju priliku na klupi, a navijači su najviše željeli vidjeti napadača Ivanovića. Jakirović im je to omogućio u 83. minuti kada je Ivanović ušao umjesto Obregona.

Od prve prvenstvene utakmice nismo mogli očekivati neko veliko ‘umiranje u ljepoti’, ali sve što se tiče kompetitivnosti bilo je na najvišoj razini – htijenje, trka, želja za bodovima. Na kraju, u zadnjoj trećini utakmice, bilo je i lepršavosti u igri, no može se reći da je Rijeka osvojila tri boda na iskustvo i ‘mišiće’ – dojmovi će ionako izblijediti a bodovi ostati zauvijek upisani na tablici.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je ‘probila’ uporne i borbene goste tek u 40. minuti prvog poluvremena i to iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Nakon jedne odbijene lopte koja je u visokom luku padala na rub 16 metara uporni i žestoki Obregon lijepo se zagradio i prvi glavom došao do lopte a onda ga je u skoku Matić udario rukom i srušio na travnjak. Sudac Erceg nije se ni trena dvoumio i pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Niko Janković.

Rijeke je podebljala vodstvo i osigurala tri boda u 68. minuti. Grgić je prošao po desnoj strani i ubacio pred gol, a Janković je lagano poentirao.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za 3:0 pogodio je Fruk u 81. minuti. Sjajan dupli pas odigrali su Fruk i Janković, Fruk se odlično snašao u kaznenom prostoru, s par lažnjaka izborio poziciju i lijepo poentirao.

‘Točku na i’ stavio je Bruno Goda! Bio je najspretniji nakon kornera i pogodio mrežu za visoku pobjedu Rijeke.

U sudačkoj nadoknadi Ivanović je pogodio vratnicu. Ne sumnjamo da će prvi gol u dresu Rijeke zabiti vrlo brzo!

. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijek susreta

Domaćin je krenuo žustro, no Rudeš je pokazao zube i gosti su imali prvu priliku na utakmici. U desetoj minuti Brian Oddei je pucao s lijeve strane pogodivši vratnicu. No, bilo je to sve što je Rudeš pokazao u prvom dijelu.

Rijeka je u nastavku poluvremena dominirala, no prvu ozbiljniju priliku imala je tek u 37. minuti kada je Emmanuel Banda pogodio vratnicu.

Tri minute kasnije domaćin je poveo iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mislav Matić napravivši u skoku prekršaj nad Jorgeom Obregonom.

Momčad koju vodi Robert Prosinečki je mogla izjednačiti u 56. minuti kada je sjajnu priliku propustio Ivor Ljubanović. Odlično je s desne strane ubacio Vanja Šare, Ljubanović se izborio za poziciju, ali je pucao pored gola.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 62. minuti zaprijetio je i Oddei nakon što se oslobodio svog čuvara, ali je iz teške pozicije pucao pored gola. Samo minutu kasnije moglo je biti 2-0. Alen Grgić je pobjegao obrani Rudeša i provukao loptu pored vratara Marića, no Šare je spasio svoju momčad izbivši loptu s gol-crte.

No, u 68. minuti nije bilo pomoći za goste. Grgić je probio po desnoj strani uposlivši u sredini Jankovića koji je pogodio za 2-0 postigavši svoj drugi gol na utakmici.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Toni Fruk pogodivši u 81. minuti za 3-0. Bio je to sjajan dupli pas Fruka i Jankovića, kojeg je Fruk pretvorio u pogodak u svojem debiju u dresu Rijeke.

U 89. minuti vidjeli smo i četvrti pogodak u mreži Rudeša. Fruk je ubacio iz kornera, a Goda glavom zabio za 4-0.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari