SJAJAN MOTIVATOR Rakitić otkrio detalje drame: ‘Rekao sam suigračima da moramo spasiti Luku’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘Sekunda vam se čini poput sata, toliko toga prolazi glavom…’, prisjetio se Rakitić trenutaka uoči ključnog jedanaesterca protiv Danske

Ivan Rakitić dao je intervju za The Telegraph otkrivši pojedinosti koje su se događale u minutama uoči raspucavanja jedanaesteraca u dvoboju osmine finala između Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dramu u Nižnjem Novgorodu obilježili su jedanaesterci. Najprije Modrićev u 116. minuti, koji je obranio Kasper Schmeichel. Rakitić je uoči jedanaesteraca održao govor suigračima kako bi ih motivirao, prije svega zbog teške situacije u kojoj se našao Modrić.

“Uoči raspucavanja jedanaesteraca okupili smo se i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puta, red je da sada mi spasimo njega. A Subašiću sam rekao da uživa jer je to njegov trenutak”, kazao je Rakitić.

Pripala mu je obveza izvođenja zadnjeg jedanaesterca, u trenutku kada je Hrvatska imala prednost, a njegov gol bi odveo Vatrene dalje. Adrenalin je tada bio na vrhuncu.

“Prije nego što sam krenuo prema bijeloj točki Vida mi je rekao: ‘Molim te, zabij ga, molim te’. Osjećao sam se snažno u tom trenutku. Bio sam siguran da će vrataru trebati intervencija života da to obrani.”

Otkrio je i što se događalo u njegovim mislima u tim trenucima. “Sekunda vam se čini poput sata, toliko toga prolazi glavom… U tom trenu samo želite da se ugase svjetla i da nitko ne vidi što radite. Želite pucati kao da ste sami negdje”, rekao je Rakitić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari