Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala EURA kao drugoplasirana momčad skupine D zahvaljujući 3-1 (1-1) pobjedi protiv Škotske u Glasgowu u susretu 3. kola, piše Net.hr

Hrvatska je povela golom Vlašića (17), poravnao je McGregor (42), da bi u drugom poluvremenu “senatori” Modrić (62) i Perišić (77) osigurali pobjedu Hrvatskoj koja ju je odvela u osminu finala.’

Bila je ovo šesta utakmica Hrvatske i Škotske i prva pobjeda Vatrenih koji su u ovoj utakmici postigli više pogodaka protiv Škotske nego u svih pet prethodnih ogleda zajedno.

VIDEO DANA:

Što se dogodilo Škotima?

Škoti su se dosta dobro držali čak su na momente bili i opasniji, sve do jednog trenutka, a škotski nogometaš Kieran Tierney otkrio je što se točno dogodilo.

“Modrićev gol nas je dotukao jer smo znali da moramo zabiti dva i da će to biti jako teško jer je Hrvatska bila nevjerojatna. Posebno Modrić, odigrao je čudesno, ali čitava Hrvatska je bila veličanstvena. Jednostavno, bilo je teško igrati protiv njih”, rekao je mladi igrač Arsenala i zatim naglasio.

“Izjednačili smo u najboljem mogućem trenutku, pred kraj poluvremena. No, nakon 2:1 smo znali da su nam šanse male, iako nismo odustali. Trudili smo se do zadnje sekunde, nevezano za rezultat”, veli Tierney.