HNK RIJEKA

PRIPREMNA UTAKMICA Rijeka – Domžale 1:0; Mudražija pogodio pobjedu

Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Domžale 1:0 u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj na pomoćnom travnjaku u sklopu kampa HNK Rijeka.

RIJEKA – DOMŽALE 1:0

Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka: Sudac: Ivan Bebek.

Strijelac: 1:0 Mudražija (30′).

RIJEKA: Prskalo, Galović, Murić, Liber, Pavičić, Obeng, Vukčević, Čerin, Mudražija, Escoval, Tomečak. Još su igrali: Braut, Galešić, Lepinjica, Putnik, Bušnja, M. Frigan, Hodža, Jurišić, Bilić, I. Smolčić, Bristrić.

DOMŽALE: Mulalić, Vuklišević, Pišek, Klemenčič, Kolobarić, Ibričić, Kait, Repas, Šoštarić, Jakupović, Urbančić. Još su igrali: Mihalek, Kim, Mavretič, Svetlin, Adamov, Hodžić, Markuš, Podlogar, Dajčman, Saitoski, Martinović, Gorenc Stanković, Ostojić, Vuk.

Rijeka je do pobjede stigla u 30. minuti. Nakon jednog pogrešnog dodavanja obrane Domžala, Mudražija je uzeo loptu, krenuo prema golu i potegnuo s 18 metara. Lopta je na putu pogodila Vukliševića i promijenila smjer – 1:0.

Rijeka je otvorila utakmicu pokušajem Čerina u petoj minuti, dok su gosti uzvratili udarcem Ibričića u 11. minuti iz slobodnog udarca.

U 13. minuti udarac je okušao Jakupović, ali na kraju samo korner za Domžale. Minutu kasnije pucao je Kait, ali Prskalo je odlično obranio.

Već u 16. minuti Kolobarić je pobjegao obrani i prebacio Prskala, ali udarac nije bio precizan.

Domžale su uskoro ponovo zaprijetile preko Repasa koji je primio loptu u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao pored gola.

Rijeka je uzvratila u 22. minuti. Liber je lijepo prošao po lijevoj strani i odigrao za Čerina koji je primio loptu na rubu kaznenog prostora, ali udarac nije bio kvalitetan.

U 29. minuti Obeng je pobjegao obrani Domžala i sjurio se prema golu, ali nije dobro iskontrolirao loptu i na kraju je njegov udarac blokiran.

Domžale su uzvratile pokušajem Jakupovića, a Rijeka je zatim ponovo bila blizu gola.

Čerin je izveo korner u 36. minuti, Escoval se najbolje snašao pred golom, ali njegov udarac zaustavila je greda.

U završnici prvog dijela Kait je odigrao za Repasa koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac u praktički praznu mrežu klizećim startom blokirao je Tomečak.

Dobru priliku u završnici imao je i Murić, ali udarac iz dobre pozicije nije bio kvalitetan.

Domžale su prijetile u 52. minuti, udarac Svetlina otišao je preko grede.

Puno izmjena kroz utakmicu razrijedilo je tempo utakmice u nekim dijelovima, u 55. minuti Bušnja je lijepo ušao s lijeve strane, ali udarac je zaustavila vratnica.

U 58. minuti Mudražija je ubacio iz kornera, najviši je bio Lepinjica, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.

Već u idućoj minuti Jurišić je lijepo proigrao Bušnju u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran.

U dobroj situaciji Jurišić je našao i u 65. minuti, ali na kraju se sve završilo pokušajem između udarca i ubačaja.

Domžale je prijetilo u 69. minuti, Martinović je oprobao udarac s dvadesetak metara, Labrović je efektnom paradom sačuvao mrežu.

U 77. minuti Frigan je oduzeo jednu loptu, Bristrić se našao pred golom, ali vratar Domžala dobrom reakcijom sačuvao je mrežu.

Mlade snage Rijeke odličnu akciju složili su u 77. minuti, Bušnja se u završnici našao pred golom, ali udarac je otišao preko grede.

I u samoj završnici, Galešić je dugom loptom pronašao Frigana koji je izbio sam pred gol, te pao nakon kontakta s vratarom Domžala, ali sudac Bebek nije pokazao na bijelu točku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari