SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:0 Riječani ponovno pucali „ćorcima“, izgubljena još dva boda

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:0 (0:0)

SLAVEN BELUPO – Rozman, Međimorec, Crepulja, Ejupi, Brlek, Paracki, Purić, Gregurina, Štiglec, Galović, Ozobić

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Lešković, Samardžić, Zuta – Močinić, Maleš, Radošević (Bradarić, 77) – Tomasov (Roshi, 77), Bajal, Bezjak

Nakon Intera u prošlom kolu, i Slaven Belupo „ni kriv ni dužan“ otkida Rijeci dva vrlo važna boda u borbi za naslov prvaka! Petnaestak udaraca prema Rozmanovom golu nije bilo dovoljno da barem jedna lopta makar i „zaluta“ u gol domaćina, pa su tako i ovoga puta bolji Riječani nastavili s rasprodajom bodova. Posebno će gosti žaliti za udarcem Tomasova u gredu početkom drugog poluvremena…

Riječani su u Koprivnicu stigli svjesni važnosti utakmice 11.  kola MaxTV Prve lige – prvenstvo je zasad, gledano čisto po zalihi bodova prve tri-četiri momčadi – vrlo izjednačeno, i (teoretski?) je na vrhu sve moguće.

U svakom slučaju, novi bodovi su neophodni, kako Dinamo ne bi suviše odmakao, a pratitelji drugoplasirane Rijeke se ne bi previše osilili. Stoga ni Matjaž Kek nije odustao od u posljednje vrijeme vrlo učinkovite postave momčadi s trojicom izrazito napadački orijentiranih igrača (Balaj, Bezjak, Tomasov) i tri kreativne „radilice“ u sredini terena (Maleš, Močinić, Radošević). Ovoga puta na klupi su ostali Moises, Jugović, Mitrović, Bradarić, Roshi, Ikić i Prskalo.

Domaćini su bolje krenuli u utakmicu – već po isteku 4. minute Filip Ozobić sjurio se poput klasičnog desnog krila malo iskosa prema Vargiću, no vratar Riječana bio je budan, lijepo pokrio svoj bliži – lijevi kut vratiju – i nogama odbio loptu daleko od riječkog gola.

vargić

U desetoj minutu Močinić je na sličan način krenuo prema domaćem vrataru, ušao u šesnaesterac, no onda pokušao driblati, pa dodati suigračima, umjesto da se ranije odlučio na udarac iz izgledne pozicije za opasnu ugrozu domaćeg vratara.

U 24. minuti Tomasov je ubacio krasnu loptu s lijeve strane na ivicu šesnaesterca, lopta je preletjela obrambenog igrača Slavena i spustila se točno pred Bezjaka koji ju je primirio, ali si je za „par centimetara“ dao predugi for prije udarca, pa je vratar domaćih pravodobno istrčavši „ukrao“ loptu a Bezjaku siguran zgoditak.

zuta

Riječani se nastoje nametnuti na terenu tijekom cijelog poluvremena, no očito je da imaju problema na lijevoj strani svoje obrane – Zuta je često previše naprijed, i očito njegova komunikacija s ostatkom obrambene fromacije „bijelih“ nije na visini, jer sve što su dobroga Slavenovi napadači napravili hitajući prema Vargiću, napravili su preko rečene lijeve strane riječke obrane. Nove glavobolje za Matjaža Keka, a Bertoša i Vešović su ozlijeđeni…

Nakon ipak pomalo „šahovskog“ prvog dijela utakmice Riječani u drugo poluvrijeme ulaze puno odlučnije, „nabrijani“ da zabiju i odnesu trobod iz Koprivnice.

U 50. minuti čak petorica igrača Rijeke boravila su u kaznenom prostoru domaćina, ali najprije Balaj s lijeve strane tuče u blok, a zatim lopta dolazi do usamljenog Močinića iskosa na desnoj strani koji umjesto u suprotnu malu mrežicu gađa bliži Rozmanov kut – ali ne pogađa, lopta odlazi pored gola.

marin tomasov

Već u sljedećoj minuti Tomasov se u trku oslobađa pratnje i s desne strane ulazi u šesnaesterac te s nekih 12-tak metara tuče snažno i visoko – u gredu! Krasna solo-akcija Tomasova, i prava je šteta što lopta nije išla koji centimetar niže – bio bi to eurogol zadarskog napadača u riječkim redovima!

U 60. minuti nova stopostotna prilima za Riječane – Ristovski sjajno ubacuje s desnog krila u šesnaesterac gdje je najviši Balaj koji sjajno čelom spušta loptu Tomasovu u peterac „na pladnju“, no ovaj potonji kao da nije očekivao ovakvu šansu, pa loptu tek „dodaje“ vrataru Rozmanu!

Rijeka u drugom dijelu „melje“ suparnika, ponovno s desne strane sada Bezjak ubacuje pred gol gdje je Tomasov najprije izblokiran, a iz drugog pokušaja po zemlji upućuje loptu kraj stative. Pitanje je trenutka kada će Rijeka zabiti, ali je problem samo u tome što – nikako da zabije!

Bekim Balaj
Bekim Balaj

U 75. minuti Balaj je tražio jedanaesterac jer je u šesnaestercu okružen dvojicom igrača pokušao ubaciti loptu u peterac, a ona je na svom putu udarila u ruku obrambenog igrača domaćih koji je bio udaljen od Blaja manje od metra. Napucana lopta? Vjerojatno…

Rijeka i dalje napada, sada je Bezjak s desne strane u sljedećoj minuti u prodoru, tuče prema Rozmanu, ali kopta ide kraj gola.

U 77. minuti Kek vuče prve poteze – izlazi raspucani ali neprecizni Tomasov a ulazi Roshi. Istovremeno Bradarić mijenja Radoševića.

U 80. minuti najveća prilika za Slaven – Mihaljević u kontri jedan na dva dolazi do peterca i tuče po zemlji, ali budni Vargić brani! Bila bi tragedija da je nadmoćna Rijeka sada kaputulirala, i zasad je izbjegnuto nepisano nogometno pravilo – „kada ne zabiješ, primiš!“.

U 83. slobodan udarac s tridesetak metara iskosa za Riječane izvodi Roshi, lopta je odbijena iz domaćeg peterca na nekih 20-tak metara gdje ju čeka Močinić – snažno tuče poluvisoko, no pored grede Rozmanova gola.

Riječani su atakirali do posljednje sekunde, no ponovila se utakmica iz prošlog kola – novih 0:0, nova dva boda izgubljena. Kada bi u nogometu barem vrijedila ona – bod po bod palača…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari