SUPERSPORT HNL

Galerija | Šok na Rujevici! Rijeka u sjajnoj atmosferi protiv Osijeka imala tri boda u džepu sve do posljednje minute sudačke nadoknade

Svi oni koji su današnje sunčano nedjeljno poslijepodne odlučili provesti na Rujevici nisu pogriješili – u sjajnoj navijačkoj atmosferi gledali su utakmicu koja je ponudila baš sve ono zbog čega volimo nogomet!

RIJEKA – OSIJEK 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 27. kola SuperSport HNL. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 5.864.

Strijelci: 1:0 Frigan (37, 11m), 1:1 Žaper (90+4)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Grgić, Selahi, Hodža, Janković, Vukčević, Marin, Frigan

OSIJEK: Malenica – Gržan (37- Fiolić), Barišić, Omerović, Jurčević, Žaper, Nejašmić, Caktaš, Jugović, Lovrić, Mierez

Rijeka je u važan derbi s Osijekom krenula furiozno! Disciliniranim i požrtvovnim presingom već na suparničkoj polovici bijeli su zagospodarili terenom i onemogućili igračima Osijeka da se snađu na ‘brzom’ travnjaku Rujevice.

Takav pristup mogao je rezultirati vodstvom već u 3. minuti da je Antonio Marin bio samo malo prisebniji i precizniji. Bila je to odlična akcija bijelih: Hodža je presjekao loptu, ušao u kazneni prostor i lijepo proigrao Marina koji je ostao sam na šest metara.Snaž.no je ‘odapeo’ po lopti, no ona je otišla preko vrata koja je branio Malenica.

U 8. minuti ipak su do prilike došli i gosti – Caktaš je ostao s loptom na desnoj strani kaznenog prostora, Mierez je bio sam pred golom ali Caktaš se odlučio na udarac kojega je lako ukrotio Labrović.

Labrović je i danas ulijevao sigurnost momčadi i ukrotio nekoliko vrlo opasnih udaraca gostiju. U 10.minuti Lovrić je prošao Galešića i izbio sam pred gol. Labrović je skratio kut, Lovrić odigrao prema Jugoviću koji nije uspio dobro pucati.

U 20. minuti vidjeli smo brzu kontru Osječana. Lovrić je proigrao Caktaša koji je pucao s 12 metara s desne strane kaznenog prostora, ali Labrović je odlično reagirao!

Od tog trenutka bijeli su ponovno preuzeli inicijativu što ih je dovelo u rezultatsku prednost u 30. minuti – Grgić je proigrao Frigana koji se iskosa sjurio u kazneni prostor i ubacio. Lopta je na putu u peterac pogodila Žapera u ruku i Strukan je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Nakon kratke pauze zbog protresta gostiju, Frigan je izveo kazneni udarac. Učinio je to majstorski i Rijeka je povela 1:0!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 42. minuti vidjeli smo možda i najljepšu akciju na utakmici. Sjajnu dugu loptu prema lijevoj strani riječkog napada uputio je Frigan, Malenica je istrčao daleko s gola no ne prije Marina. Marin ga je pokušao prebaciti ali lopta je, nažalost, otišla pored gola.

Veliku nogometnu bitku i nadmudrivanje vidjeli smo i u drugom poluvremenu. Prvu veliku priliku imali su gosti. U 52. minuti opasno je ubacio Jugovića, Fiolić je vrlo dobro tukao glavom no lopti se na putu u mrežu ispriječio požrtvovni Galešić koji je panterskom reakcijom izbio loptu s gol crte.

U 74. minuti Princeje sjajno dugom loptom ubacio za nadolazećeg Frigana, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu na 11 metara i promašio je gol.

U 87. minuti umalo šok na Rujevici. Nakon jednog udarca Mierez je skrenuo loptu a Labrović odličnom reakcijom sačuvao mrežu!

Idiličnu nedjelju ipak je pokvario sam rasplet susreta: u 4.minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Žaper je pogodio glavom za veliki bod Osječana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari